Afectacions dels clubs al toc de queda

Afectacions dels clubs al toc de queda

El més d’un centenar de clubs atlètics federats catalans han vist com en les últimes hores es veia reduïda la seva jornada amb algunes restriccions, des de les més lleus fins a les més radicals

Ara fa una setmana vèiem com un petit club d’Agramunt (L’Escatxics), feia oficial que deixava ajornat els entrenaments durant 15 dies. Recordem que encara no s’havia formalitzat el toc de queda, només la suspensió de campionats. Bé és cert que l’entitat va explicar que un dels motius era el risc alt de rebrot en els entorns de la zona.

Pocs son els clubs que no podran entrenar els propers dies. Potser un dels ajuntaments més radicals ha sigut el de Martorell, que ha tancat les instal·lacions fins al 7 de novembre i no permetrà a l’Atlètic Martorell entrenar a la pista. Però aquesta és la situació més radical. La gran majoria de clubs només han vist reduïda les seves activitats.

També ha pres la mateixa mesura l’ajuntament de Figueres. El CAF no podrà entrenar durant els propers 15 dies a la seva pista, i per tant aprofiten aquestes jornades per fer entrenaments a les zones properes (carrer o boscos).

No obstant, la situació és bastant similar pel conjunt de clubs catalans. Al Baix Llobregat i al Barcelonès, per exemple, el major problema és el poc marge entre els entrenaments de l’escola i els de tecnificació. Entitats com CE Universitari, Cornellà Atlètic, Hospitalet Atletisme o Club Atletisme Gavà han vist com han hagut de reduir els entrenaments de tecnificació, que gairebé sempre comencen entre les 19h i les 19.15h per no trobar-se amb l’escola. A les 20.50h acaben.

UGE Badalona ha hagut de suprimir el torn de les 20.30h i agrupar més els atletes, a banda de rodar per fora de la pista per guanyar temps. A Olesa també han modificat els horaris: el CAO ara entrena de 17.30h a 19h i de 19h a 21h per donar més marge a tots els atletes.

Els dos clubs que entrenen a Sant Feliu de Llobregat, CA Molins i Atletisme Sant Just, no han vist modificat el seu dia a dia, doncs ja acabaven abans de les 21h. No obstant no poden utilitzar ni gimnàs ni vestidors. Tampoc ha afectat gaire al CASAB a Sant Andreu de la Barca, doncs sempre acabaven abans de les 21h.


El cas més especial el trobem a la Mar Bella de Barcelona, on conviuen dos grans clubs, com son el CA Canaletes i el Barcelona Atletisme. Les instal·lacions tanquen a les 22h però els clubs acaben a les 21h. A les 19h acaben les escoles i van més justos els grups de tecnificació, tot i que han de buscar no coincidir per evitar incomplir la restricció d’aforament.

A la Catalunya Central veiem com els casos son semblants. Tant el CA Igualada com el CA Vic veuen com a les 21h han d’estar fora. Han hagut de reduir els entrenaments de tecnificació, doncs en gran majoria començaven a les 19h o 19.15h. També amb 50% d’aforament.

Dos casos idèntics els trobem en l’Avinent Manresa i l’Atletisme Calella, amb la diferència que el primer mou molta més gent. Tant a la capital del Bages com al municipi del Maresme estan canviant la superfície de la pista i encara no la poden utilitzar. Amb tot, finalitzen els entrenaments que fa a l’exterior a les 21h per complir totes les normes pertinents. No utilitzen ni gimnàs ni vestidors.

Clubs com el Muntanyenc pateixen també l’aglomeració d’atletes. La pista de Sant Cugat tanca a les 21h i els atletes de tecnificació no poden acabar amb condicions l’entrenament. A Mataró, observem com el CA Laietània ha avançat els entrenaments de l’escola per poder fer tots els entrenaments. També sense gimnàs.

Tarragona i Lleida també han hagut d’estructurar-se. Tant el Nàstic com el CAT van justos doncs a les 20.50h es tanca la pista i els entrenaments d’escola solen acabar a les 19h. A Lleida succeeix el mateix, els entrenaments d’escola provoquen que la tecnificació tingui menys recorregut. No obstant, poden utilitzar gimnàs amb aforament per a 10 persones.

També trobem casos on l’afectació ha sigut nul·la. Clubs com el RUA (Ripollet) o el CA Parets acabaven d’entrenar abans de les 21h, per tant no ha patit més reduccions del compte. A Alella, el Serra Marina entrena de 18h a 20.30h. A Mollerussa, tots els grups (Escola i tecnificació) han reduït l’horari d’entrenaments. Finalment, un club sense pista, el CAPS (Pobla de Segur) entrena a la muntanya en grups separats de 17h a 20h.

Totes aquestes mesures les vam conèixer el passat diumenge, amb la implementació del toc de queda i la finalització de les activitats esportives a les 21h. Malgrat la reclamació del SGEAF per acabar a les 22h, el PROCICAT no va donar el seu braç a tòrcer. Pel que hem pogut saber, les negociacions per buscar aquest nou horari encara continuen, malgrat que a nivell oficial no es canviarà durant tot el procés de durada del toc de queda.