Agenda: Les properes competicions

Agenda: Les properes competicions

Aquestes dues properes setmanes serviran per encarar, si tot va bé, la posada en marxa abans de les competicions importants

Aquestes properes dues setmanes semblen claus de cara a saber si es podrà competir en condicions durant setembre i octubre. Com ja es va comentar des dels organismes institucionals, l’evolució de la pandèmia marcarà la situació de les competicions atlètiques. De moment, sembla que les properes cites es podran disputar.

A banda del calendari local, cal destacar també el que passi fora. Per començar, l’atleta banyolina Esther Guerrero competirà aquest proper diumenge en la segona jornada de la Diammond League, a Estocolm (Bauhaus Galan), en la prova del 1500mll (recordem que la seva PB és de 4:05.70). A les 16.55h (hora local) veurem l’atleta del New Balance amb atletes que baixen dels 4 minuts.

Fem un apunt en el mon del Trail. Aquest cap de setmana es disputa a Camprodon el Campionat de Catalunya (Trail Ulldeter). La cursa de 24k es disputarà de 8h a 9h del matí del diumenge. Podeu consultar la informació destacada al seu web.

De cara a la propera setmana, cal destacar un gran control preparat a Castelló, on hi participaran diversos atletes catalans. El VII Trofeo Diputación de Castellón – V Memorial Jose Antonio Cansino aplegarà a molts dels destacats en diverses categories. Destaquem la presència d’Arnau Monne, Alex Kingue, Bernat Erta, Elvin Canales, Ibrahim Ezzaydouni, Abdessamad Oukhelfen, Aleix Porras, Igo Bychkov, Jaël Bestué, Maria Vicente, Victòria Sauleda, Naiara Estanga o Laura Redondo. Aquí podreu trobar la llista d’inscrits. A les 17h comença l’espectacle.

El dijous 27, Manresa organitza l’11è memorial Julio Álvarez de llançaments. A partir de les 18h es disputaran les quatre proves (masculí i femení) de les disciplines corresponents (disc, pes, javelina i martell). La competició gaudirà de la presència d’atletes com José Javier Ortega, Aaron Solà, Berta Castells, Laura Redondo, David Martín o Eloi Rovira.

El proper cap de setmana, la FCA organitza diversos controls. El primer serà el proper dissabte a Mollet del Vallès. A l’estadi municipal La Pedra Salvadora, els atletes catalans tindran una bona opció per aconseguir les marques mínimes necessàries. Proves com el 200, el 800 o el 400t. Trobareu més informació aquí.


El mateix 29 es disputa a Eivissa el Meeting Toni Bonet. A partir de les 19h veurem les evolucions de diversos atletes catalans, encara per confirmar. En tot cas, serà una bona pedra de toc (igual que ho serà Castelló) per mesurar les condicions de molts d’ells just abans de les grans competicions.

A més a més, el 29 mateix s’organitza un control a Reus. Proves com el 200mll, el 800 o el 400 i diverses curses per a atletes sub16. Teniu mes informació aquí.

No s’acaben les sorpreses durant aquell dissabte. A Santa Cristina d’Aro es disputa el Campionat de Catalunya de 5km en ruta, organitzat pel CA Santa Cristina i l’ajuntament del municipi. Només hi haurà una cursa (on correran nois i noies) i hi haurà un màxim de 40 atletes. Cal destacar la presència de Marta Galimany o Abdessamad Oukhelfen. Més informació aquí.

El dia 30 la FCA organitza un control, amb confirmació oficial de la seu aquest mateix divendres. Santa Coloma tornarà a acollir una competició, igual que ho va fer el passat dimecres. El cap de setmana següent, el 5 i 6 de setembre, se celebren dues proves més que resten pendents de la seu definitiva perquè els ajuntaments encara han de mesurar l’impacte de la pandèmia en aquells territoris, i fins dilluns no tindrem una resposta final.

A priori, el divendres 4 s’ha de celebrar a l’estadi Serrahima la 2a milla del desconfinament, que ja s’havia ajornat setmanes abans. El format serà semblant al de la 1a milla. Començarà a les 19.30 i serà una bona presa de contacte per a atletes de mig fons. Aquí trobareu més informació.

El cap de setmana del 5 i del 6 comencen les competicions nacionals de pes. El dissabte es disputa la Copa Iberdrola femenina (Copa d’Espanya de Clubs) en categoria A, on l’Avinent Manresa és l’únic club català en prendre part. En aquest cas es disputa per la tarda, doncs pel matí veurem la Copa Iberdrola B. Durant el 6, veurem les evolucions dels atletes masculins. Pel matí la La Liga Sports Pro B i per la tarda la divisió d’honor. La jornada del matí començarà a les 10.30h i la de tarda a les 16.30h. Tot plegat es disputarà a Madrid. Cal recordar que en les dues competicions B (masculina i femenina) veurem a l’Agrupació de Catalunya, i en la 2a divisió tindrem la presència del Lleida UA. Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.

Un cop comenci el mes de setembre haurem d’estar pendents de l’evolució de la pandèmia, doncs no queda clar que es pugui disputar tot. En tot cas, aquestes properes dues setmanes les tenim garantides de bon atletisme.