Catalans a Doha (3): Marta Galimany

Catalans a Doha (3): Marta Galimany

Mai és tard si la dita és bona. I la dita, en aquest cas, és molt bona. L’atleta vallenca debuta en un Campionat del mon després d’un any on el seu nom ha aparegut més d’una vegada. Rotterdam sempre quedarà a la seva memòria

Marta Galimany (Valls, 1985) entrena amb Jordi Toda i defensa els colors del FC Barcelona. Durant tot l’any hem pogut veure com les xarxes socials han fet xup-xup amb les seves fotografies i vídeos d’entrenaments, observant la seva evolució amb un simple clic. Victòries com la del Campionat espanyol de 10km o la seva marca en terres neerlandeses (2:30:15) han fet d’aquesta temporada la millor de la seva vida.

Entrevista

Què és el que més esgota d’una marató?

La preparació, tot i que jo he gaudit molt d’aquesta. Realment ha estat especial i a la vegada, il·lusionant.

Et sembla bé l’allau de persones que participen a les maratons sense estar 100% preparats?

No. Crec que la gent no és conscient del risc que suposa córrer una marató sense la preparació adequada. Recomano a tothom que vulgui fer una marató que primer es posi en contacte amb un entrenador qualificat.

Coneixes Qatar?

Sí, vam tenir l’oportunitat de viatjar a Qatar al juny i conèixer de primera mà el que ens trobarem allà d’aquí molt pocs dies.

En quin nivell arribes a la cita?

Arribo en el millor estat de forma de sempre. Els entrenaments i els tests realitzats ens ho confirmen.

La calor passarà molta factura?


La calor, sumada a l’alta humitat, serà un factor determinant en cursa. Caldrà ser molt conscient d’això per poder acabar la marató amb garanties.

Com veus el nivell dels maratonians europeus davant dels africans actualment?

Actualment, els atletes africans encara son molt superiors a la resta en marató. Potser les condicions de Doha podrien revertir la situació?

En quina posició posaries l’actual temporada en un rànquing de les teves millors?

La millor, sens dubte. De fet, cada temporada està sent millor que l’anterior i esperem que així segueixi sent properament.

Quines debilitats tens a l’hora de córrer? I quines fortaleses?

La meva debilitat potser és que no soc una atleta amb molt de talent, els meus primers anys no vaig tenir bons resultats. D’alta banda, he après que el treball dur supera el talent i precisament aquesta podria ser la meva fortalesa, la capacitat d’acumular treball any rere any i la paciència necessària per esperar els bons resultats.

Tens ganes d’acabar la temporada i dedicar-te al descans?

Primer vull viure el meu primer mundial al 100%. Després uns dies de relax seran més que benvinguts.

Recomanaries a la gent més jove que s’animés amb les maratons?

Animaria a la gent jove (i als grans) que es posessin en mans d’entrenadors qualificats que els hi marquessin molt bé les passes prèvies a un possible debut en una marató.