Catalans a Doha (1): Jesús Ángel Garcia Bragado

Catalans a Doha (1): Jesús Ángel Garcia Bragado

Quina edat té? Bé, no és rellevant. Aquest tros d’atleta continua apareixent en grans campionats. Com si fos un junior acabat d’arribar. Aquí, les normes les posa ell.

Jesús Ángel Garcia Bragado (Madrid, 1969) és un català adoptat. Però, al cap i a la fi, més de la terra que molts d’altres. Perquè aquest atleta expert en proves de marxa fa molts anys que resideix a Sant Adrià del Besòs i competeix a l’ISS L’Hospitalet. Durant tots aquests anys l’hem vist participar en proves de gran nivell, des de Jocs Olímpics a Mundials. No us ha passat mai que, davant del televisor, us heu preguntat la seva edat? A ell, tant li fa, segueix adquirint experiència, medalles i bons moments.

ENTREVISTA

A la pel·lícula ‘Arma Letal’ apareix una frase d’un dels protagonistes (Roger Murtaugh) que diu: “I’m too old for this shit” (soc massa vell per aquesta merda). Ni de bon tros es pot atribuir aquesta frase a Jesús Ángel Garcia Bragado, veritat? Quanta corda ens queda?

Cert… soc massa vell per fer això. Però d’Arma Letal van fer moltes pel·lícules i encara avui dia les veiem per la televisió. Vaig decidir continuar fins a l’última competició en 50km que es farà a Tòquio 2020 i Doha és una gran oportunitat.

Ajuda’m a fer el recompte… Quants mundials i JJOO portes?

Aquest mundial serà el 13è o el 12+1. El primer el vaig competir al 1993… ens hem de remuntar al segle XX.

Coneixes Qatar?

Vaig viatjar a Qatar al mes d’agost i com tothom pot pensar hi vaig passar calor. És indubtablement la condició que més factura passarà, penseu que estarem a 30 graus a la nit amb una humitat elevada

Creus que hauria sigut millor disputar abans el Mundial per no allargar la temporada o creus que la data és encertada?

El Mundial de Qatar a l’estiu és molt arriscat però els JJOO al juliol fan impossible fer-ho al novembre o desembre.


Veies més nivell a la marxa quan vas començar o ara?

Ara mateix, la lluita contra el dopatge fa que els temps i resultats estiguin més d’acord a les condicions normals. Abans semblava que alguns atletes agafaven dreceres amb diferències molt sorprenents.

Els més joves de les expedicions et demanen consell?

Els joves de la selecció em veuen amb molt de respecte però quan em coneixen es donen compte que no soc de menjar-me nois crus pel matí

Debilitats i fortaleses a l’hora de córrer?

Aquesta és fàcil: Debilitat, la meva edat. Fortalesa, l’experiència

Què li agrada a en Jesús Ángel dins de l’atletisme a banda de la marxa?

Ara mateix, m’agrada molt anar a veure les competicions de categories inferiors per descobrir noves promeses del nostre esport

Et poses límits encara o deixes fer al teu cos i a les circumstàncies de cada prova?

El límit que tinc és intentar ser-hi a Tòquio per fer la meva última gran competició.