Reclamacions enceses

Reclamacions enceses

L’UAT Terrassa inicia un debat a Twitter després d’assabentar-se que l’Ajuntament del municipi permet que entitats de futbol o rugbi puguin utilitzar la gespa de les pistes de Can Jofresa abans de la inauguració del nou paviment. L’Ajuntament es defensa.

L’Unió Atlètica Terrassa era un dels clubs que aquesta temporada inaugurava nou paviment a la seva pista d’atletisme, amb la millora de tot el que té a veure amb la pràctica d’aquest esport. Segons informen fonts del club, fa dos mesos que esperen poder utilitzar la nova superfície, però l’ajuntament no ha donat llum verda a la seva utilització.

A mitjans de juny començaven els treballs per a substituir la superficie sintètica de la pista d’atletisme de Can Jofresa. El projecte ha tingut un cost econòmic d’uns 651.000 euros, segons fonts de l’ajuntament, i el termini d’execució inicial era de quatre mesos, per tant, durant l’octubre s’havia de fer la inauguració i l’UAT Terrassa podia començar els entrenaments.

La pista estava molt deteriorada i no tenia l’homologació pertinent per poder albergar competicions d’atletisme. Amb el canvi de la superfície, el sanejament pluvial i els nous punts de llum, les instal·lacions havien de poder ser homologades de nou.

No obstant, L’UAT no ha pogut començar els entrenaments i, segons denuncien a twitter, l’Ajuntament permet l’entrada als equips de Rugbi (Club Carboners de Terrassa) i al futbol (Unió Jabac i Terrassa) per a la pràctica dels seus esports, amb el risc que comporta per a la nova superfície que, d’altra banda, l’entitat d’atletisme no ha pogut estrenar.

Al tuit en forma de protesta del compte oficial del club ha contestat l’alcalde, Jordi Ballart, de TotxTerrassa. Ballart, juntament amb el compte oficial de l’Ajuntament, han advertit que el nou paviment no es veurà afectat i que la pràctica de la resta d’esports és compatible.

La resposta de l’Ajuntament afegia una nova informació: la pista d’atletisme es podrà utilitzar quan estigui totalment acabada (en aquest cas, setmanes més tard del que es va dir en un principi).


La presentació dels equips de la Unió de Futbol Jabac i Terrassa (equip de base) o els partits dels Carboners de Rugbi son la queixa principal de l’UAT, tot reclamant que si ells no poden utilitzar la pista i el nou paviment, cap entitat hauria de poder trepitjar-la per arribar a la gespa, a banda de reivindicar que aquesta (la gespa), també és de l’atletisme.

“L’ajuntament veu la pista com una zona polivalent, permetent que d’altres entitats puguin practicar el seu esport abans que nosaltres” ens expliquen des de la Junta Directiva. “Ens tenen totalment desinformats, la nostra escola no ha pogut encara entrenar a la pista. Entenc que quan es fan obres no es pugui, però i la resta d’esports? Hauria de ser iguals per a tots” afirmen.

D’altra banda, l’Ajuntament de Terrassa es defensa. Consultat per Carrer Lliure, han volgut respondre al club respecte a les crítiques rebudes. “La pista d’atletisme està encara en obres i només s’ha fet una recepció parcial de l’espai per poder garantir l’activitat de totes les persones i entitats usuàries de l’equipament, sempre protegint la zona d’obres” ens expliquen des de la regidoria d’esports. “És cert que les obres han patit un retard, però l’Ajuntament sempre ha garantit la màxima utilització de l’espai per a totes les persones i entitats usuàries de l’equipament, en funció de les diferents fases de l’obra”.

La polèmica segueix a les xarxes amb les queixes de socis i membres de l’UAT, que veuen en les accions de l’ajuntament una mostra de poc respecte cap a la seva institució. De fet, una cinquantena de seguidors del club i de l’atletisme en general van denunciar aquesta situació a la xarxa instagram, després de la publicació d’una fotografia per part de l’UAT on es veia una passarel·la construïda enmig del paviment pel pas dels esportistes a la gespa.

Post a Instagram de l’UAT en el que es veu la passarel·la instal·lada per l’ajuntament. Foto Instagram

L’ajuntament també es vol defensar sobre aquest tema: “S’han planificat mesures especials per als partits de rugbi, on uns aplegapilotes amb un calçat que no pot fer malbé el nou paviment són els únics que poden accedir a les zones restringides per garantir l’activitat” ens expliquen. .​

De moment, el nou paviment encara no es pot utilitzar i el club segueix reivindicant, tot esperant que l’ajuntament doni una resposta diferent.