Raquel Gonzàlez, una sorpresa de rècord

Va completar la prova de 50 km marxa marcant una nova plusmarca espanyola

Aquest passat diumenge 10 de febrer, s’ha disputat entre Coma-ruga i Sant Salvador el Campionat d’Espanya de 50 km marxa. A la prova organitzada per Runners el Vendrell, s’hi van desplaçar els millors marxadors del panorama català i estatal, molts amb la idea de dur a terme una tirada llarga de qualitat.

Aquesta semblava que seria també la intenció de la Raquel Gonzàlez (FCB), especialista en la prova “curta”, sobre una distància de 20 km. No obstant, a mesura que anaven passant les voltes i els kilòmetres s’anaven sumant a les cames, la de Mataró sorprenia en continuar marxant.

I així va ser fins que, 50 kilòmetres després d’haver començat la prova, aturava el cronòmetre en un més que sorprenent registre de 4:11:01, marca que suposava un nou rècord d’Espanya absolut en la distància, millorant l’anterior plusmarca en més de 2 minuts.

Tot i el resultat, que la fa situar-se com a líder mundial de l’any, la Raquel continuarà centrant-se en els 20, tal com va comentar el seu nou entrenador, José Antonio Quintana, al diari Marca.

La cara menys bona del Campionat se la van endur els resultats finals, on el nombre d’abandonaments va superar de llarg el d’atletes arribats a meta. Això es va maximitzar entre les noies, entre les quals només van acabar la pròpia Raquel i la Maria Larios, plata amb 4:48:54.

Entre els nois, el guanyador va ser el balear Marc Tur, amb un temps de 3:54:51, en una cursa on els quatre primers classificats van rebaixar la barrera de les 4 hores. L’etern Jesús Ángel García Bragador va aconseguir sumar una nova medalla en arribar tercer, just darrere del Benjamín Sánchez. La prova masculina va tenir un total d’onze atletes arribats a meta, pels 16 que no van completar la distància.

Paral·lelament al campionat absolut, es van disputar les proves Sub20 i Sub16 per Federacions Autonòmiques. En aquest aspecte, cal destacar la primera posició aconseguida per la Sel·lecció Catalana Sub20 femenina, i les segones d’ambdues sel·leccions Sub16. Els nois Sub20 van acabar en quarta posició la prova estatal.