Mònica Clemente bat el rècord de Catalunya de salt amb perxa

En el transcurs del Campionat de Catalunya de clubs en pista coberta, celebrat el passat diumenge dia 13 de gener a Sabadell, la Mònica Clemente va superar una altra fita per l’atletisme català. La del Manresa, entrenada per l’ex-atleta olímpic Alberto Ruiz ‘Lobito’, va millorar en 1 centímetre el rècord de Catalunya que tenia l’Anna Maria Pinero amb 4.31 m. En realitat, l’anterior plusmarca la compartien l’Anna i la pròpia Mònica, que en la final del passat nacional d’hivern va saltar el llistó sobre 4.31, cosa que li va valer un or.

Però aquesta temporada no ha pogut començar millor per la nova plusmarquista catalana. El concurs va ser net en les 5 alçades que va intentar, cosa que la va catapultar a la victòria individual a la prova, i que va fer que col·loqués posteriorment el llistó en els 4.40 metres, on ja va cometre tres nuls.

Amb aquesta fita superada en la primera competició de l’any, la Mònica pot començar a mirar, tot i que sigui de reüll, els 4 metres i 50 centímetres que li demana la RFEA per anar a l’Europeu de Glasgow.


En qualsevol cas, això serà posterior a la disputa d’un Estatal que es preveu renyit, doncs en els pocs dies de temporada que portem, ja són 5 les atletes que han superat els 4 metres, i encara queden per debutar grans noms com el de la Maialen Axpe o la Miren Bartolomé.

Rànking espanyol de l’any

1. Mònica Clemente, amb 4.32.
2. Malen Ruiz, amb 4.25.
3. Andrea San José, amb 4.10.
4. Alicia Raso, amb 4.00.
4. Carla Franch, amb 4.00.