Jaël Bestué es regala una mínima europea

Com aquell que diu, la Jaël Bestué obria la seva temporada aquest passat cap de setmana a Antequera, amb motiu de la Copa de Clubs sub20 de la RFEA. En realitat, la jove promesa de la velocitat catalana, ja l’havia encetat unes setmanes abans, corrent dues curses de 200. Però ho havia fet mitjanament relaxada, amb una mà al fre i sense forçar més del compte. Les marques de 24.36 i 24.37 confirmaven, tot i així, que la deixeble del Ricardo Diéguez hauria de ser tinguda en compte durant l’hivern.

El primer test seriós, però, arribava el passat, 19 de gener. Primer cara a cara amb la distància més curta de tot l’atletisme. Els 60 metres que tenia per davant, l’enfrontaven per primer cop en aquest 2019 amb atletes de fora el territori català.

L’enfrontament va durar pràcticament 20 metres. Després, monòleg de l’atleta del FC Barcelona. La Jaël arribava a meta sola, a metres de les seves rivals, i parava el cronòmetre en uns estratosfèrics 7.39 que representaven tot un món.


Era el primer cop que la catalana baixava de 7.40; millorava en 8 centèssimes el seu registre només en el seu primer 60; es col·locava com a 2ª catalana i 3ª espanyola de tots els temps en categoria sub20, a només una centèssima del rècord nacional; a nivell absolut, escalava fins el quart lloc català i tretzè nacional.

I, per sobre de tot, aconseguia la marca mínima per participar a l’Europeu absolut de Glasgow, fixada en 7.42 pels atletes menors de 23 anys (7.32 pels sènior). Així doncs, la Jaël participarà en el seu primer campionat internacional en pista coberta a nivell absolut els dies 1, 2 i 3 de març.

Però com dèiem, això és només el principi. Per davant queda un mes i mig d’entrenaments i competicions on de ben segur, la catalana intentarà esmicolar la plusmarca catalana i estatal.