Tres cites d’èxit amb el cros

Gavà, Banyoles i Alella van viure el seu cros particular amb bones xifres d’atletes i satisfacció general

A les portes d’acabar l’any i amb el campionat d’Europa disputat, la temporada de Cros encara un parell de mesos amb les cites locals a ple rendiment. Aquest cap de setmana hem viscut tres cites amb sabor d’història, amb clubs i municipis bolcats amb l’atletisme. La propera setmana, a Calonge, viurem el Campionat català de Cros.

A Gavà es va celebrar el 20è Cros ‘Ciutat de Gavà’, amb més de 700 atletes amb ganes de recórrer una terra molt coneguda en els últims anys pels amants del Cros. A banda del Gran Premi Score Sènior masculí i femení, diverses proves d’escola i la cursa popular OPEN van omplir el bosc de la Sentiu de professionals i amateurs de la matèria, amb gran presència de voluntaris de l’entitat organitzadora, el Club Atletisme Gavà.

En categoria masculina, la victòria va ser per l’atleta de l’Atletisme Calafell, Naoufel Erraoui, amb marca de 20:40. L’atleta local del CA Gavà, Miquel Doménech, va repetir segon lloc amb temps de 21:04. La tercera posició va ser per Enrique Luque (Rios Running Team) amb 21:16. Pel que fa a la categoria femenina, la victòria (ajustada) seria per l’alteta del CA Sant Just Douae Ouboukir amb temps de 17:44, seguida per l’experta atleta del Barça, Montse Mas, amb 17:46. Loida Reyes, de l’Agrupa, seria tercera amb 18:01.

Marina Guerrero, Mar Juárez i Berta Bover al podi del Cros de Banyoles. Foto Instagram

A la mateixa hora es disputava el 18è Cros de Banyoles, del Campionat Gironí i puntuable pel Gran Premi de la federació. Uns 640 atletes es van donar cita al Pla de l’Estany, en una prova amb diversos atletes de renom. En categoria femenina la victòria va ser per Marina Guerrero, de l’avinent Manresa, amb un temps de 17:07. Segona sènior seria la marxadora internacional Mar Juárez, del mateix club, amb temps de 18:12. Tercera seria Berta Bover, del GEiEG (18:27). Cal apuntar que en aquesta cursa (l’absoluta) també corrien sub20 i sub23, les quals les guanyadores entrarien en posicions superiors a Juárez i Bover respectivament. Laura Rodríguez, del Lleida UA, guanyaria la prova junior i entraria segona en la general, mentre que Carlota Rodés seria segona i tercera en la general. D’altra banda, Irene Batlle guanyaria la prova sub23 i entraria 4a.

Pel que fa als nois, Abderrahim Ougra entraria en primera posició, aconseguint el títol sub23 amb temps de 25:15 (GEiEG). El segon, també sub23, seria Bouba Sabaly, del CA Lloret (24:18). Genís Ferràndez, del CA Granollers, quedava tercer. El millor classificat sènior i guanyador de la seva categoria va ser Pau Castellvell, del CN Banyoles (25:39).

El tercer cros del cap de setmana va ser el 12è Cros d’Alella, amb la presència de molts atletes de categories inferiors i OPEN. Cal destacar que la primera cursa del dia, on hi van córrer unes 100 persones, anava destinada a La Marató de TV3. Pel que fa a les carreres sènior, les victòries serien per Xavier Figuerola en categoria masculina (12:45) i per Núria Ortilles (11:25), atleta local.