Set proves marquen el cap de setmana

Set proves marquen el cap de setmana

A banda de la Jean Bouin, el territori català viurà sis proves més de ruta i de cros durant el dissabte 23 i el diumenge 24

El passat dimarts es va presentar en societat la 96a Jean Bouin, una de les proves més antigues de Barcelona i el plat fort del cap de setmana. No obstant, els atletes dels clubs catalans i els corredors populars tenen més cites on escollir.

A banda de la prova barcelonesa, es disputen sis competicions més de ruta i de cros al llarg del territori català. A Montornès del Vallès, Castellar i Riudellots de la Selva viurem diferents curses de cros destacades i amb una certa antiguitat.

A Montornès viurem durant el dissabte el 38è Cros de Sant Sadurní (i 3a jornada de la lliga de Cros comarcal), organitzat pel CA Montornès, amb medalla pels sis primers classificats de cada cursa i amb 14 curses de categories diferents. Els OPEN masculí i femení seran els primers en obrir la competició a 09.30h i finalitzarà a 12.30h amb l’entrega de premis.

A 30km d’allà es disputarà, durant el diumenge, el 42è Cros de Castellar del Vallès (31è memorial Pere Hernández). El Club Atlètic Castellar organitza l’esdeveniment, amb 12 curses i una prova d’OPEN popular no federat. Es distribuiran trofeus pels tres primers classificats de cada prova.


Finalment, el mateix diumenge es disputarà una de les dues proves del cap de setmana a terres gironines. Es tracta del 26è cros de Riudellots, emmarcat dins del calendari del campionat gironí de cros (essent aquesta la cinquena prova del curs). 14 curses i dues proves destacades: la sènior femení (10:40) i la sènior masculí (11:05).

Cartell promocional del Cros de Riudellots.

Pel que fa a les proves de ruta, Caldes de Montbui serà l’escenari d’una d’elles, la 27a cursa de muntanya del Farell, organitzada pel CN Caldes i disputada durant el diumenge. La distància recorreguda serà de 12,3km, i donarà el tret de sortida a les 10h des del camp municipal de futbol, amb un punt de màxima alçada al Turó de la Torre Roja.

A Tarragona viurem també una prova esperada dins del calendari, la Mitja Marató Ciutat de Tarragona, organitzada pel Patronat Municipal d’Esports des del 1992 (27a edició). La prova estarà formada per dues curses, la mitja en sí i una de 10km, que recorrerà els carrers de la ciutat passant pels barris del Serrallo, del Port o Camp Clar. Un total de 2.500 atletes hi participaran, amb iniciatives sostenibles destacades, com ara els punts d’hidratació amb aigua de l’aixeta, gots de paper cartó i l’eliminació dels ponxos de plàstic.

Finalment, el mateix diumenge també es disputarà la Milla Urbana de Girona (41a Cursa Popular Carrer Nou), amb les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys) i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys i de 8 a 10 anys. El Parc de la Devesa, la Plaça del Vi o la catedral seran llocs destacats per on circularà el recorregut.