Sant Silvestre Barcelonesa – darrera edició a Sant Cugat

Darrera edició a Sant Cugat amb victòries per a Jaume Leiva i Zoya Naumov.

El 31 de desembre de 2018 es disputava als carrers de Sant Cugat, la 20ª edició de la Sant Silvestre Barcelonesa i la 9ª de les edicions que s’han celebrat a la població del Vallés Occidental. Malauradament dies abans, en Joan Montserrat i en Domingo López (Director Tècnic de la Cursa) anunciàven que aquesta del 2018, seria la darrera edició de la Cursa a Sant Cugat del Vallés. Segons les seves paraules, per tenir la viabilitat econòmica de la competició, cal una participació que superi els 2.000 corredors, fet que no s’aconsegueix. Al 2017 van ser 1.651 els corredors arribats a meta i 1.811 a l’edició del 2018.

Després de 20 anys de Sant Silvestre Barcelonesa, desitjem que tingui continuitat en un altre localitat, segons indica en Joan Montserrat diferents ajuntaments s’ha interessat per acollir-la.

La Sant Silvestre de 2018, havia incorporat novetats com el clínic realitzat el 20 de desembre, la Sant Silvestre Kids pels més menuts i l’acord amb Renfe per a que els corredors disposin de bitllet de tren gratuit per facilitar el desplaçament.

Moments previs a la sortida de la Sant Silvestre Kids. Foto: Bernat Millet

Pel que fa al terreny merament esportiu, els guanyadors de la cursa en categoria masculina i femenina tenen diverses coses en comú, tots dos són vallessans i aquest any 2018 que finalitzava probablement ha estat el millor any de la seva trajectòria atlètica.

En homes, l’atleta de Terrassa Jaume Leiva (C.E. Irunwithleiva) amb un registre de 30:12 s’alçava amb la que és la seva 4ª victòria a la Sant Silvestre (les altres ’11, ’15 i ’17), per en Jaume va ser una cursa en solitari, la va córrer de manera regular a un ritme proper als 3’/km, que ve a confirmar el gran moment de forma en el cual es troba.


Aquest any 2018, va aconseguir el 3er lloc en el Campionat d’Espanya de Mitja Marató disputat a Melilla, lo cual el va permetre ser seleccionat i participar en el Mundial de Mitja Marató a València a finals del mes de març, es va classificar en el 89è lloc, amb un temps de 1:05:09. A la mateixa ciutat de València, però messos més tard, concretament el 28 d’octubre en Jaume competia a la XXVIII Medio Maratón de Valencia Trinidad Alfonso i realitzava la seva Millor Marca Personal en la distància amb un gran registre de 1:02:29. Amb aquesta marca de ben segur que en el 2019 realitzarà una gran marató, que vingui a millorar la marca de 2:16:41 de la Armani Milano Marathon de la passada primavera.

Arribada Jaume Leiva, Foto: Bernat Millet

El podi masculí es va completar amb en Mohamed Azzouz (Cornellà Atlètic) 31’55” i Carles Montllor (CastillejoCaceres RC) 31’56”, va ser una arribada ajustada que es va decantar del costat d’Azzouz pel seu millor final.

En categoria femenina, l’atleta de Sant Cugat del Vallés Zoya Naumov (A.A. Catalunya) s’enduia la victòria amb un temps de 36:35, en el que era la seva primera participació en una cursa de 10km en ruta. Per ella, aquest 2018 ha estat l’any de la seva consagració com a atleta d’alt nivell, el 22 de juliol a Getafe aconseguia el títol de Campiona d’Espanya en els 800m, i en el Míting Internacional Ciutat de Barcelona realitzava una Marca Personal de 2:03.45 a la mateixa distància. De ben segur que en aquesta nova temporada l’esperen nous èxits.

Arribada Zoya Naumov, Foto: bernat Millet

Les companyes de Zoya en el podi van ser Laura Vílchez (CE Irunwithleiva) 37:03 que havia estat la campiona a l’edicio 2017, i en 3er lloc amb un temps de 37:33  Laura Bel.

Podi conjunt de la Sant Silvestre, Foto: Bernat Millet
distancia ı mans ı mascareta | ventilació