Sant Andreu guanya l’Orelluda

Sant Andreu va guanyar per 4ª edició consecutiva “La Orelluda”, nom amb el que es coneix popularment al Trofeu que acredita com a millor districte de Barcelona a la Cursa Correbarri.  El podi d’aquesta 8a edició, es va completar amb l’Eixample i Sant Martí en 2on i 3er lloc respectivament. La classificació s’estableix tenint en compte els 35 millors homes i les 15 millors dones de cada districte.

L’atletisme és un esport individual, però la Cursa Correbarri que va aplegar a uns 2.200 corredors i corredores, permet competir de manera col·lectiva conjuntament amb els teus veïns, amb els que habitualment comparteixes espai d’entrenament en pistes, parcs o avingudes de la ciutat. Però a la vegada existeix la petita rivalitat per intentar ser el millor atleta del teu districte.

Aquesta cursa té un circuit ideal per fer marca doncs és gairebé plana al 100%, la única pujada que trobem és el Pg de Lluís Companys en el tram que va de La Ciutadella a l’Arc de Triomf, a diferència de la Cursa de la Mercè, això pot permetre mantenir el ritme de cursa de principi a fi. Tot i el bon circuit, l’elevada temperatura i l’alta humitat per trobar-nos a tocar del mar, van jugar males passades a algun corredor.

Ja en línia de sortida veiem que es presenta un interessant duel a tres entre:

• Mohamed El Ghazouany (La Sansi) guanyador de la Cursa de Sant Antoni i La Nocturna de l’Hospitalet entra d’altres, amb una millor marca de 30:35 a la Cursa dels Nassos.
  • Víctor Puyuelo (Atlético Oroel), l’atleta aragonés que el dia anterior havia guanyat els 10km de la Cursa Eurofitness, té un registre de 30:04 en els 10km de València 2018.
  • Carles Castillejo (CA Adidas), no necessita presentació. La darrera referència competitiva la tenim en els 10km Binter Night Run de Mallorca del 29 de setembre en 30:36.
Primers metres de la cursa, amb en Juanma Álvarez al capdavant. Foto: Carlos Sánchez

Per tant, màxima igualtat entre ells tres. Es dona el tret de sortida i ràpidament passa al capdavant en Juan Manuel Alvarez (Cornellà Atlètic) per marcar el ritme, però dura ben poc. Abans del 1er quilòmetre ja és en Mohamed El Ghazouany el que lidera la cursa i es destaca de la resta, però passat 1 km veient que queda encara molt per davant, redueix el ritme i permet ser atrapat pel grup. Però la calma dura poc, ben aviat l’aragonés Víctor Puyuelo és el que intenta l’aventura en solitari. El grup ho permet, no hi ha ningú que tensi prou el ritme per atrapar l’escapat.

Els quilòmetres es van succeint i al pas per l’equador de la cursa, en Puyuelo marca un parcial de 15:49, en 15:57 passa el grup format per Castillejo, El Ghazouany, Ougra, Doblas i Kun. Abans del 6è km, l’atleta de La Sansi marxa del grup amb facilitat i atrapa a Puyuelo, per darrera en Carles Castillejo, degut a les circumstàncies que ell mateix explica a Twitter, cedeix a la lluita pel podi i es despenja per finalitzar la cursa acompanyant a un atleta del seu club (Alex Nuñez) a aconseguir l’objectiu de baixar dels 34’.

El Ghazouany i en Puyuelo segueixen junts, fins que a falta de 500m l’atleta marroquí amb un fort canvi es destaca creuant la línia de meta amb un temps de 31:13, en 31:18 arriba Víctor Puyuelo i 3er serà en Víctor Doblas 32:00.

Mohamed El Ghazouany, al darrera en Víctor Puyuelo al sprint final. Foto: Carlos Sánchez

Pel que fa a la cursa femenina, el triomf va ser per Mireia Guarner (CA Manresa) amb un registre de 37:43, al 2018 va ser 2a i ara al 2019 puja al calaix més alt del podi. El 2on lloc el va aconseguir Regina Gutierrez (38:53), que era capaç de retallar els 23” d’avantatge que li portava Alexandra Toapanta al km 5, Alexandra seria per tant 3a amb 39:14.

Mireia Guarner arribant a meta. Foto: Carlos Sánchez

Sobre les 10:30 i un cop arribats tots els corredors, comença la festa de lliurament de trofeus, i en el cas del Correbarri més festa que mai, doncs són uns col·lectius ben nombrosos els que pugen al podi a recollir els trofeus pels Districtes.

Podeu consultar els resultats de la cursa en aquest enllaç.