Ressò de la modificació de calendari de la FCA

Ressò de la modificació de calendari de la FCA

El canvi de data del campionat Sub18, previst ara pel 18 d’octubre, és el que ha portat més cua. Atletes i clubs han mostrat la seva disconformitat.

La Federació Catalana d’Atletisme va publicar ahir una nova circular on explicava les noves seus pels Campionats de Catalunya d’Aire Lliure durant l’any 2019. No obstant, a banda d’aquesta informació, la circular afegia canvis de dates en campionats importants. El que va crear més debat va ser el Campionat de Catalunya Sub18, disputat pels atletes en categoria juvenil, que s’ha mogut fins al 19 d’octubre, una decisió que no ha agradat gens a alguns clubs ni tampoc a diversos atletes.

A banda dels comentaris a les xarxes per part de perfils propers al món de l’atletisme català (el CE Universitari va explicar en una piulada que no tenia sentit la data,
que era un problema pels joves atletes
), també han començat moviments per mostrar el descontentament d’aquesta decisió a la Federació.

Segons ha pogut saber Carrer Lliure, un grup de fins a 98 atletes (avui podrien ser més) es van mobilitzar ahir a la nit, mitjançant un grup de WhatsApp, per decidir si reclamaven un canvi de data o mostraven la seva insatisfacció per modificar el calendari a aquestes alçades de la temporada. El grup, conformat sobretot per atletes en categoria Sub18, explicava que, havent publicat en primera instància que el campionat seria durant el maig, el canvi en aquests moments per culpa de la coincidència de dates amb altres campionats és un problema per a la seva preparació, i davant d’això s’havien unit per decidir si tiraven endavant una queixa formal.

D’altre banda, el C.A. Tarragona també és un dels clubs que tindria pensat no anar al Campionat Sub18 si no hi torna haver un canvi de dates. En les últimes hores, altres entitats com ara l’AESAB i el Barcelona Atletisme han recolzat les crítiques del CEU, el primer club en mostrar públicament discrepàncies.


Jordi Estruch, gerent de la federació, ha apuntat a aquest mitjà que “el canvi de la RFEA del Campionat de Clubs Sub20 del 18 de maig al cap de setmana del 25 i 26 ens ha fet moure els Campionats Sub18-20-23. Pel que fa als dos últims els hi hem trobat sortida, però respecte al Campionat Sub18, l’única data coincidia amb el Campionat de Federacions d’Espanya, pel que no podíem fer coincidir els dos”. Malgrat la polèmica que s’ha generat, la Federació està disposada a dialogar. “No estem tancats a propostes. La Junta Directiva ha decidit això però si a ningú li agrada podem rectificar, volem que la gran majoria de clubs i atletes puguin estar contents de la data fixada.” apunta Estruch.

La circular també afegia el canvi de dates del campionat Sub20-23 (del 25-26 de maig al 9 de juny) i el Campionat de Catalunya Sub16 (del 9 de juny al 23 de juny) i l’adjudicació de les seus dels Campionats més importants, com ara l’Absolut, que es disputarà a l’Estadi Serrahima el 14 de juliol, el de Relleus absolut, també a l’estadi Serrahima el 10 de juliol, o el Campionat de Catalunya Sub10-12-14, que es celebrarà a Lleida el 22 de Juny.

Cal recordar que aquest any, la temporada acaba el 31 de desembre, per tant, fins a l’últim dia es poden celebrar els Campionats referents al 2019. Diverses veus apunten el cap de setmana de l’1 i el 2 de juny com una possible solució a trobar-hi cabuda.

Podeu consultar la circular de la Federació Catalana aquí.