Pronòstic per LaLigaSports Cup

Pronòstic per LaLigaSports Cup

L’Estadi Joan Serrahima de Barcelona, el proper dissabte 3 d’agost en jornada de tarda, serà l’escenari on es disputarà la 1ª edició de LaLigaSports Cup, que es tracta d’una competició per clubs mixta amb un reglament innovador. El plat fort de la jornada serà “el clàssic” de l’atletisme estatal, l’enfrontament F.C. Barcelona vs Playas de Castellón.

Des de Carrerlliure.cat tenint en compte les marques dels atletes inscrits, hem intentat fer una projecció dels resultats de totes les proves per esbrinar quina pot ser la classificació final de la competició i per tant el club campió. Però el particular reglament de la competició, pel que fa als concursos, i les 3 proves de relleus fan que el resultat final pugui ser un tant impredictible.

La RFEA ha previst els següents premis econòmics pels clubs que pugin al podi, 4.000€ al 1er, 2.500€ al 2on i 1.500€ al 3er.

Quines són les novetats del reglament?

Es disputa a mig programa femení, més mig programa masculí de manera complementària.

Als salts d’alçada i perxa els atletes només podran fer un màxim de 8 salts en el global del concurs, per tant hauran d’administrar molt bé els salts i les alçades a les que volen saltar.

Als salts horitzontals i llançaments, els 6 intents es dividiran en Q1 (1er i 2on) , Q2 (3er i 4at) i Q3 (5è i 6è), les 3 fases són independents entre elles, el pitjor atleta de la Q1 no progressa a la Q2 i obté 1 punt, el pitjor atleta de la Q2 no progressa a la Q3 i obté 2 punts. Els 4 atletes que disputin la Q3 es repetiran els 6, 5, 4 i 3 punts tenint en compte només els intents de la Q3. Aquest sistema fa que qualsevol error es pagui car i aconsegueixis menys punts que en un concurs amb el sistema “clàssic”.

Els 3 relleus seran mixts, 2×1.500m, 4×100 i 4×400, no hi ha curses de fons i la marxa és una cursa més curta del que es disputa a la lliga, serà un 3.000m.

Si passem a fer un duel prova a prova entre els atletes del FC Barcelona i els del Playas de Castellón, de manera freda només tenint en compte les millors marques de la temporada, sense analitzar el moment actual, considerem que les proves on els “culés” poden sortir victoriosos són les 8 següents: el 400m amb Bernat Erta vs Alfredo Jiménez, el triple amb Alexis Copello vs José Emilio Bellido, el pes amb Carlos Tobalina vs Daniel Pardo i el 3.000m marxa amb Iván López vs Eloy Hornero en categoria masculina, a la femenina tindríem el 400m tanques amb Lluïsa Mitjà vs Marta Olmedo, la perxa amb Andrea San José vs Meritxell Benito, la llargada amb Ruth Marie Ndoumbe vs Pepa Gombau i la javelina amb Arantza Moreno vs Paola Lavernia.

Angel David Rodríguez i Patrick Chinedu Ike al 100m del Trofeu Federacions. Foto: JJ Vico

Per tant a les 7 proves restants tenint en compte les MMT, creiem que els atletes del Playas de Castellón podrien obtenir més punts que els del FC Barcelona, aquestes serien: el 100m amb en Patrick Chinedu Ike vs Ángel David Rodríguez (tot i que el català no realitzar una bona cursa al recent Trofeu Federacions), el 110m tanques amb Enrique Llopis vs Arnau Erta, l’alçada amb Miguel Ángel Sancho vs Xesc Tresens i el martell amb Javier Cienfuegos vs Pedro José Martín en categoria masculina, a la femenina tindríem el 100m amb Paula Sevilla vs Jaël Bestué, el 800m amb Marta Frechilla vs Irene Bonilla i el disc amb Paula Ferrandiz vs Elena Ruiz.

Pel que fa als relleus, el primer en disputar-se serà el 2×1.500m, tot i que a l’apartat masculí està molt igualat entre el blaugrana Alberto Imedio i el representant del Playas en Eric Nzikwinkunda amb unes marques al voltant dels 3:40, a la part femenina l’atleta del Playas Míriam Costa avantatge en uns 20” a la Sub18 Júlia de la Piedra del FC Barcelona, per tant la victòria sembla clara pel Playas en aquest cas.

En el 4x100m els equips són d’altíssim nivell i la igualtat és màxima, però creiem que el combinat blaugrana format per Cristina Lara, Jael Bestué, Pol Retamal i Ángel David Rodríguez es pot alçar amb la victòria per davant del club castellonenc composat per Paula Sevilla, Bianca Acosta, Arian Olmos Téllez i Patrick Chinedu Ike.

4×100 català amb Bestué, Retamal, Martínez i Lara. Competirà “El Pájaro” enlloc de Martínez. Foto: JJVico

En el 4x400m donem un empat tècnic entre ambdós clubs, pel que respecta a les rellevistes femenines considerem de més nivell a les blaugranes Carmen Sánchez i Geraxane Ussia vs Eliani Casi i Marta Olmedo, però en canvi els atletes masculins del Playas Daniel Cerdán i Alfredo Jiménez són més ràpids que la parella “culé” formada per Aleix Porras i el tanquista Javier Delgado, en el global poden córrer en el mateix segon i viurem una cursa totalment oberta fins el darrer metre.

Tenint en compte el comentat fins ara i les participacions dels atletes de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Grupompleo Pamplona At, Unicaja Jaén Paraíso Interior que en algunes proves ocuparan els primers llocs, creiem que el FC Barcelona podria guanyar l’encontre amb una minsa avantatge sobre el Playas de Castellón, 3er seria l’Agrupació Atlètica Catalunya, a poca distància el Unicaja Jaén seria 4at, 5è el Grupoempleo Pamplona At i 6è el Lleida UA.

Però recordem que el particular reglament de la competició pot donar sorpreses i alterar aquesta previsió realitzada.

Andrea Alarcón atleta destacada de la AA Catalunya. Foto: JJ Vico

L’Agrupació Atlètica Catalunya també presenta un gran equip, podent destacar a Ramón Adalia al triple, Zoya Naumov al 800m, Tamara del Río a la llargada, Andrea Alarcón al disc i Katia Coquis a la javelina, tots ells estan amb la 1a o 2a millor marca dels inscrits. Del Pamplona At destacar a Miren Bartolomé que és la favorita per la victòria de la perxa femenina.

Aquesta competició ha agafat a molts clubs un tant a contrapeu, encara queda 1 mes pel Campionat d’Espanya Absolut, però són molts els atletes que ja estan de vacances, degut això de les 8 places disponibles per aquesta competició, n’hi ha 2 que han quedats “desertes”. Tot i això es preveu una bona jornada d’atletisme a l’estadi Joan Serrahima.

Ens els següents enllaços podreu consultar la relació complerta d’atletes inscrits, el reglament de la competició i els resultats en directe.