París i Madrid, capitals atlètiques del cap de setmana

París i Madrid, capitals atlètiques del cap de setmana
Les noies del 4×100 van a pel rècord d’Espanya a París. Les dues capitals europees seran un bon test pels millors catalans en el seu camí cap al Nacional absolut. Camí que portarà, a alguns d’ells, Fins a Doha.

L’atletisme no para aquesta temporada. I bona prova d’aquest fet seran les dues reunions d’altíssim nivell que es celebraran, dissabte i diumenge, a París i Madrid respectivament. Fins ambdues ciutats es desplaçaran alguns dels millors atletes catalans, buscant afinar la seva forma vers el campionat estatal que es disputarà la setmana vinent (del 31 d’agost i 1 de setembre).

París

La llarga temporada de la Diamond League comença a esgotar les seves darreres parades, i una de les últimes serà la que tindrà lloc a la capital francesa en la jornada de dissabte. Fins allà es desplaçarà l’obstaculista Ibrahim Ezzaydouni (FC Barcelona), ja amb la mínima mundialista dels 3.000 obstacles a la butxaca gràcies als 8:23.36 que va aconseguir a Roma a principis del mes de juny.

El català, que després de les renúncies del Sebas Martos i Jonathan Romeo comença a veure més propera la seva classificació pel Mundial de Doha, buscarà sensacions una setmana abans de la prova de foc a la Núcia.

Per altra banda, 3 dels millors i més joves velocistes catalans viatjaran també a París. Com a objectiu prioritari i fonamental, tindran les curses de relleus, en una darrera temptativa per classifcar-se pel Mundial. D’aquesta manera, tant la Jaël Bestué com la Cristina Lara, formaran part del quartet espanyol femení, mentre que el Pol Retamal serà el cap de llança del relleu masculí i, prèviament, disputarà una sèrie individual de 100 m.ll. Com a curiositat, cal comentar que tots tres militen a les files del FC Barcelona.

En el cas de la Jaël i la Cristina, ambdues han renunciat a disputar l’hectòmetre, comprometent-se així amb l’equip de relleus. Segons ha declarat Lara a CarrerLliure, van a la prova de la Diamond a “intentar tenir un bon paper al 4×100, inclús baixar el rècord d’Espanya [situat a 43.31]”. Així doncs, tot i que l’organització els havia atorgat tres carrers per disputar la prova individual i que “la possibilitat de córrer un 100 extra allà era, la veritat, molt guai“, les dues velocistes es centraran en el treball en equip. “A més”, diu Lara, “el dia següent tenim el 100 a Madrid”. Allà tindran l’oportunitat de brillar en solitari.

Madrid

Diumenge, a Madrid, serà on la concentració de catalans arribarà al seu màxim. Atletes de tots els perfils viatjaran a la capital espanyola en la inauguració de l’estadi Vallehermoso, en una competició en què es preveu un gran nivell de registres.

Els tres velocistes que disputaran els relleus parisins agafaran un vol cap a Madrid per córrer la prova dels 100 metres llisos en la jornada dominical. Per tant, aquest cap de setmana serà una bona oportunitat de rebaixar els seus millors registres. Recordem que la Jaël Bestué està en possessió del rècord d’Espanya Sub20 en l’hectòmetre amb 11.43, mentre que el Pol Retamal ha corregut aquest any en una millor marca personal de 10.58. Lara, per la seva banda, buscarà apropar-se als màgics 11.40 de Getafe. A ells se’ls unirà la Carmen Sànchez (FC Barcelona), que disputarà els 400 metres, on té un millor registre personal de 53.50.

L’Esther Guerrero (New Balance) serà la catalana referent en mig fons. La banyolina, un cop assegurada la mínima per Doha el passat 15 d’agost als 1.500 de Polònia (4:05.70, marca personal), repetirà prova a Madrid front d’un grup de gran nivell tant nacional com internacional. També tindrem el Pol Moya (CA Valls d’Andorra), andorrà, que tindrà una nova oportunitat de batre’s amb els millors vuitcentistes del moment. Finalment en Llorenç Sales (UA Montsià) és baixa entre els inscrits i no competirà fins el Campionat d’Espanya, en el que disputarà els 1.500m.


Per últim, a l’apartat de salts, no passa desapercebuda la presència de la Maria Vicente (Nike) a la llargada. La nova plusmarquista espanyola d’heptatló disputarà en aquesta ocasió la prova individual. Recordem que en aquest esdeveniment, la Maria defensa el rècord català absolut amb 6.47. A la perxa, tornarà a competir la Mònica Clemente (Avinent Manresa), que porta una temporada força convulsa degut a les lesions i buscarà recuperar les bones sensacions.

També cal destacar que dissabte, el dia previ al meeting, es disputaran unes proves extres en les quals participaran diversos atletes de casa nostra. Entre ells cal estar atents la presència del Patrick Chinedu Ike (Playas de Castellón) als 100 m.ll., el Pau Fradera i el Marcel Mondria (FC Barcelona) als 400 m.ll., l’Alejandro Rodríguez (ISS l’Hospitalet) i la Irene Bonilla (FC Barcelona) als 800 m.ll., o el Marc Galé (Cornellà At.) als 110 m.t..

León

Paral·lelament a aquests dos grans encontres, al Centre d’Alt Rendiment Esportiu de León es disputaran al llarg del cap de setmana diferents proves de llançaments de cara a buscar mínimes pel Mundial de Doha.

Fins allà viatjaran els dos millors llançadors del passat míting de Manresa, com van ser la Berta Castells (Valencia Esports) a la prova de martell, i el José Javier “Jotas” Ortega (FC Barcelona) al llançament de pes. Amb ells viatjaran el també especialista en martell Pedro José Martín (FC Barcelona), i la discòbola Andrea Alarcon (AA Catalunya).

Les baixes

Les últimes línies són per dos atletes que, tot i que havien de ser presents a terres madrilenyes, finalment seran baixa per lesió. En primer lloc, la Zoya Naumov (AA Catalunya) s’ha vist obligada a deixar la temporada a causa d’unes molèsties al peu que han anat a més les darreres setmanes.

Una situació similar ha viscut l’Aleix Porras (FC Barcelona), que portava arrossegant petites molèsties a una cama des d’abans de l’Europeu, com ell mateix ha confirmat a CarrerLliure. En les setmanes posteriors a la competició continental, aquestes “van empitjorar una mica, fins el punt que caminant em feia mal, m’impedia calentar bé i estar a tope. Per això hem decidit deixar la temporada”.

És hora per ambdós de gaudir d’un estiu ben merescut després d’una temporada llarga i intensa. En breu caldrà començar a posar els fonaments de l’any vinent, amb els ulls fixats a Tokyo.