Olor a Pista Coberta

Olor a Pista Coberta
Amb l’entrada del mes de desembre, l’etapa competitiva en pista coberta s’apropa dia a dia.

La temporada 2018/2019 s’acaba. L’any atlètic s’ha allargat per primer cop a la història fins els 14 mesos, i culminarà aquest mes de desembre amb les primeres (o darreres?) competicions en pista coberta.

Quan entra l’hivern, comença el fred i els atletes acumulen capes de roba als seus entrenaments, Sabadell comença a escalfar motors. Les instal·lacions de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya situades a la capital del Vallès Occidental comencen a vestir-se de gal·la i preparen l’arribada dels atletes de tota Catalunya.

El proper 14 de desembre es ‘re-inaugurarà’ la pista amb el primer control en edat Sub16, donant el tret de sortida a tres mesos de tràfic pràcticament ininterromput. Gairebé tots els caps de setmana de gener, febrer i bona part de març estaran plens de competicions en jornades matinals i vespertines.

Els i les atletes hauran de començar a afilar els seus claus setmana a setmana, polint el seu estat de forma amb l’objectiu posat als respectius campionats catalans i estatals. La temporada autonòmica sota sostre tindrà el seu punt àlgid els dies 9 i 19 de febrer, amb la disputa del Campionat de Catalunya absolut i el Míting Internacional de Catalunya respectivament.


Però als millors catalans no se’ls acabarà aquí la temporada atlètica en pista coberta: el 29 del mateix mes tindran la cita més important a territori nacional, amb la disputa del Campionat d’Espanya. I uns pocs afortunats podran allargar el seu calendari una mica més, fins el 13 de març, data en la qual començarà el Mundial de la temporada invernal a Nanjing, Xina.

Aquest llarg camí comença en pocs dies, amb les primeres preses de contacte amb el tartà sabadellenc, i les preguntes ja comencen a acumular-se al nostre cap: quins campions catalans tindrem? Quants rècords es batran aquest hivern? Qui donarà la sorpresa de la temporada? Fins on arribaran els i les millors atletes? Quants catalans aniran al Mundial?…

Des de CarrerLliure esperem amb emoció el primer batec de Sabadell. Emoció que esperem compartir amb tots i totes vosaltres. Que comenci l’hivern en pista!