Objectiu assolit

Objectiu assolit

Els 4 grups catalans van aconseguir els objectius marcats durant la final de 1 divisió nacional. L’ISS L’Hospitalet va assolir l’ascens a DH, El Cornellà Atlètic va rematar la feina i els de l’UA Lleida (masculí i femení) van firmar la permanència

Diuen que la feina ben feta porta una bona recompensa. Com a mínim, això van experimentar els atletes de L’ISS L’Hospitalet, que després d’una competició gairebé rodona van assolir l’ascens a Divisió d’Honor i tornaran a compartir amb les noies la màxima competició estatal. També el Lleida, amb els seus dos grups, va assolir l’objectiu de la permanència, malgrat quedar a les portes del desastre. El Cornellà, que creix any rere any, va acabar 5è a la final del títol.

I hem dit gairebé rodona perquè, a diferència del que sol passar, el conjunt del Barcelonès només va aconseguir tres victòries individuals (el 4×400 masculí- 3:16.83, Jesús Ángel Garcia Bragado a la Marxa- 21.09.64 i Esteban Fernández amb 400mt- 54.47). El premi va venir a través de la regularitat, molts segons i tercers llocs per superar els dos perseguidors, l’Intec-Zoiti, que també va pujar, i l’Atletismo Alcorcón.

Els velocistes, amb Nelson de la Puente al capdavant, van situar-se en els llocs més avançats, En els llançaments, els homes més destacats van ser Tyrone Donaire al martell (2on amb 51.57) i Sergi López al Pes (2on amb 14.49). Carlos Rodríguez, Albert Nogueras i Brahim Fateh van donar punts importants al mig-fons, on d’altres hi van perdre, i molt destacat va ser el segon lloc del Javier Lorente a les tanques curtes, amb un temps de 14.51. Finalment, primers amb 120 punts i cap a Divisió d’Honor.

En el mateix grup, el Cornellà Atlètic va finalitzar 5è classificat, en una molt bona tarda pel conjunt del Baix Llobregat. Tres victòries (les esperades de Marc Gale al 110mt i de Jaime Guerra a la llargada i de Daniel Álvarez al 3000 obstacles) i bones marques de la gran majoria dels atletes. Les bones marques de Julen Sayago al Triple (14.89) i de Mark Vekemans al 200mll (21.98) van ajudar a un equip que debutava aquest any a Primera divisió i que ha demostrat tenir molta força en els seus grups, sumant al nivell que està adquirint la cantera verda.


També cal destacar la tasca de l’UA Lleida en aquesta divisió nacional. Si abans parlàvem del bon nivell del Cornellà, el conjunt del Segrià també va demostrar gaudir de bona salut, malgrat que ambdós conjunts es jugaven la salvació i la van aconseguir in extremis. Els nois van treure set punts al penúltim classificat, mentre que les noies només es van separar per un punt.

L’UA Lleida femení després d’aconseguir la permanència a 1A. Foto de UA Lleida

Els nois van obtenir dues victòries: David Abrines a la Javelina (amb una marca de 59.15) i el relleu 4×100, amb una sensacional marca de 42.15. No obstant, dos atletes més van estar apunt de guanyar la seva prova. L’ex del Barça Abdelmounim El Joukh va acabar segon al 1500 (3:57.02), mentre que Miquel Corbera faria el mateix al 3000 obstacles (9:16.65, a només dues dècimes del primer). 85.5 punts i el conjunt lleidatà a 1a un any més.

Pel que fa a les noies, i malgrat que en els relleus finals van poder tenir més d’un espant, van acabar assolint la permanència per només un punt de marge a la final. Tres victòries van ajudar a mantenir la categoria. Àfrica Radsma, sempre mostrant regularitat, va vèncer en el 100mt (14.11). Susan Ekhaguere va guanyar el Triple Salt (12.54) i la junior Ariadna Domínguez el Pes (11.11). Irina Belmonte, segona en el 400mt, també va aportar punts importants.

Amb aquests 3 grups la temporada que ve a 1a, s’hi suma un equip català més: El Cornellà Atlètic femení acompanyarà el masculí després de l’ascens aconseguit a Sòria, amb 4 victòries i 105 punts.