Nova edició de les 24 hores d’ultrafons

Nova edició de les 24 hores d’ultrafons

Del 14 al 15 de desembre, la pista de Can Dragó serà la seu d’aquesta prova especial en el calendari

Les 24 hores d’ultrafons en pista és una prova organitzada per Corredors.cat on els atletes participants comencen a córrer a les 12 del migdia del dissabte i acaben el 12 del migdia del diumenge.

Enguany, la prova de 2019 es disputarà a l’estadi de Can Dragó i tot just arriben a la 16a edició. “El funcionament és bastant simple, qui dona més voltes guanya. Pels carrers 6,7 i 8 de la pista hi corren els atletes de les 24 hores individuals, pels carrers 4 i 5 hi corren els de les 12 hores i pels carrers 1, 2 i 3 els equips de relleus” ens explica Jordi Monge, un dels organitzadors de la prova.

Per equips es poden realitzar les 24 hores en parella, en equips de 3 a 6 components o en equips de 7 a 24 atletes, l’opció més popular on hi participen més de 600 atletes nacionals.

S’ha de destacar que la prova té un caire benèfic. Aquesta temporada, els diners recaptats aniran destinats a l’APSOCECAT (Associació Catalana Pro persones amb Sordoceguesa). Altres temporades, la recaptació havia sigut destinada a la Fundació Miquel Valls contra l’ELA, la Fundació Nexe, que treball amb nens amb Pluridiscapacitat o la Lluita contra la SIDA.


Una fotografia de l’edició passada de la cursa de les 24 hores. Foto de corredors.cat

“Crec que aquesta serà l’edició de la reivindicació femenina. Dels 28 equips grans (24 components) tenim inscrits 6 equips que son totalment femenins i que estan donant molt ambient a les xarxes socials” ens explica Jordi Monge. “Estem molt contents perquè ens hem convertit en un punt de trobada de causes benèfiques. Tenim noms il·lustres apuntats com ara Stephane Ruel, Mia Carol (Rècord d’Espanya de 12h) o Kai Horsching (guanyador al 2011)“.

Aquest any, entre els apuntats hi figuren ultrafondistes de 30 nacionalitats diferents, com ara Japó, Colòmbia, Argentina, Brasil o Mèxic. Les proves d’ultrafons de les 24 hores tenen el reconeixement de la IAU (Internacional Association of Ultrarunners). Això ha provocat que molts atletes d’aquesta disciplina s’apropin a disputar una prova que és oficial i amb marques legals, com ara el rècord absolut del britànic Marco Consani al 2015 (256 km) i els 235 km d’Antje Krause al 2016 en categoria femenina.

Precisament, el proper divendres a les 17h, els mateixos organitzadors presenten la Sapin Ultrarunning League, al pavelló de Can Dragó, una lliga de les set proves espanyoles d’ultrafons amb el segell de la IAU.

Les 24 hores d’ultrafons en pista son una prova que atrau a corredors d’ultrafons de tot el mon i des de l’organització esperen que aquesta sigui una nova edició d’èxit, tan a nivell esportiu com recaptatori.

Més informació: https://www.corredors.cat/24hores/