L’elit es dóna cita a l’Hospitalet Nord

L’elit es dóna cita a l’Hospitalet Nord

Aquest diumenge 26 de maig al Complex Esportiu Municipal L’Hospitalet Nord es disputa la 14a edició del Míting Internacional de l’Hospitalet – Gran Premi Sauleda que comptarà amb els millors especialistes del món de l’atletisme adaptat i essent un dels més importants mítings del calendari paralímpic.

Ahir mateix, a la Torre Barrina del barri riberenc de Collblanc, tocava l’acte de presentació formal de la competició de la mà dels organitzadors, La Fundació Pere Suñé i l’ISS – L’Hospitalet Atletisme, on després d’unes paraules de benvinguda del president Josep M. Piqueras, i autoritats locals, es van anunciar les novetats d’aquest any, com les proves que tanquen el programa, el 400 tanques, en homenatge a Pere Suñé, així com el minut de silenci previst en memòria de l’Armando Álvarez, que ens ha deixat recentment per una llarga malaltia, alma máter d’aquest míting, autèntic impulsor des de la primera edició.

Josep M. Piqueras (esquerra) i el Sr. Cristian Alcázar, tercer tinent d’alcalde de l’Hospitalet i regidor d’Esports.

Finalment va prendre el micròfon en Loic Malroux com a mestre de cerimònies, on ens va presentar un cartell d’autèntic luxe. Se’l notava entusiasmat, i no era per menys.

Loic Malroux al seu torn de paraula.

Gairebé 200 atletes de fins a 15 països participaran durant la present edició. Així ho acrediten, malgrat que el complicat calendari d’aquest any (i potser també dels propers) on els Campionats Mundials cauen a final d’any i obliguen a estirar la preparació de la temporada, no ha impedit que els atletes de màxim nivell estiguin presents a la cita.

Noms com l’alemany Markus Rehm, màxima figura mundial quan es parla d’atletes amb discapacitat i que té el rècord del Món en salt de llargada amb 8,48 metres, malgrat patir una amputació a la cama. Campions i medallistes als Jocs Paralímpics, Mundials i Europeus com Paul Blake (Anglaterra) en 400 metres, Aled Davies (Escòcia) en llançament del pes i disc, Oxana Corso (Itàlia) en 400 metres per paralítiques cerebrals, Timothée Adolphe (França) en 100 i 200 metres per a cecs, el llançador cec italià d’origen cubà Oney Tapia, la italiana Martina Caironi que ja ha fet més d’un rècord del Món a L’Hospitalet en salt de llargada, la seva compatriota Simone Manigrasso en 400 metres i el polivalent sud-africà Hilton Langenhoven… la llista és interminable.


I dels de casa es podrà gaudir també de la presència de gairebé tot l’equip Paralímpic espanyol, amb la mirada posada al Campionat del Món a disputar a Dubai del 7 al 15 novembre. Noms com Lorenzo AlbaladejoKim López, Gerard Descarrega, Sara Andrés (amb el rècord del món de salt de llargada com a màxim objectiu). I no poden faltar els atletes locals com Mari Carmen Paredes, Xavi Porras (del que parlarem més endavant), Martín Parejo i Ivan Soriano, tots ells atletes de talla mundial.

Entre els presents, noms destacats com l’italià Oney Tapia, una font inesgotable d’energia, que va arribar a l’atletisme, i en concret al disc, per un doble accident . El primer va ser quan sent jugador de Beisbol un cop de pilota el va deixar cec. El segon va ser quan, per ajudar al seu club local, el van posar a llançar disc fent rècord d’Itàlia a la primera.

Hem d’oblidar la paraula integració i parlar d’esportistes d’elit, sense etiquetes.

Xavi Porras, saltador de llargada

Molt interessant també el discurs de l’atleta local Xavi Porras, que al costat del seu entrenador Miquel Torralba no van voler defugir cap pregunta i no van deixar indiferents a l’audiència. L’atleta de llargada va reclamar obertament oblidar la paraula integració i parlar d’esportistes d’elit, amb totes les lletres, sense més etiquetes i amb ple dret. Cal destacar la petició de tenir més presència als mitjans per aconseguir visibilitat i obtenir el suport de marques i patrocinadors.

Xavier Porras assegut, junt amb el seu entrenador Miguel Torralba, durant la seva intervenció.

El Míting Internacional de l’Hospitalet es presenta com un esdeveniment transversal, que arriba més enllà de les pistes, on es treballa per difondre l’esport paralímpic tant en competició com a les escoles de L’Hospitalet.

El Comitè Organitzador juntament amb les institucions i els patrocinadors han fet el màxim esforç per portar un cartell de luxe i posar L’Hospitalet al lloc més alt del panorama atlètic mundial, on s’espera omplir les graderies per gaudir d’una jornada inoblidable. L’entrada és gratuïta.