La Todolella i la Sagrada Família escenaris de luxe

El passat cap de setmana del 4 i 5 de maig van tenir lloc cites molt importants pels millors migfondistes i fondistes catalans, en aquesta ocasió fora del tartà, els primers a l’asfalt de la Milla Sagrada Família i els segons al Campionat d’Espanya de Curses de Muntanya Trail-Running a La Todolella (Castelló). Malauradament la tercera cita prevista a Empúries, el Campionat de Catalunya de Marató no es va poder disputar per condicions meteorològiques adverses.

La 15ª edició del Campionat d’Espanya de Curses de Muntanya disputat a La Todolella, sobre un circuit de 13,8km i 1.200 metres de desnivell acumulat, va tenir en Eduardo Hernández (UA Montsià) com a atleta català més destacat. Va aconseguir el subcampionat absolut, només per darrera del madrileny Enrique Meneses (Playas de Castellón) i també la victòria en categoria M35. També meritòria va ser l’actuació de l’atleta “tot terreny” Albert Ollé amb un 8è lloc, l’Albert ens demostra que es capaç d’obtenir bons resultats en pista, asfalt, cros i muntanya. En desè lloc entrava a meta el seu company de club, en Pol Rodríguez.

Podi masculí, 2ª Eduardo Hernández (UA Montsià). Foto: RFEA

A la classificació per clubs, el Club Atletisme Olesa gràcies a les brillants actuacions d’en Albert, en Pol i amb en Juan Carlos Galan tancant equip aconseguien el 4at lloc. El triomf era pel Ekuon Sport Team. En 6è lloc es classificava el CA Canovelles amb en Alfonso Guillen (3er en M40), Manuel Matutano i Juan Ramón Martos que es proclamava Campió de la categoria M60.

A la categoria M55 vam tenir doblet català al podi amb en Oscar Balsells (AA Xafatolls) com a Campió i en Jordi Aguillanedo (Avinent Manresa) en 3er lloc. En categoria M70 sobre una distància de 7km, en Domingo Ortega (UA Terrassa) aconseguia el subcampionat.

A la cursa femenina només va participar una atleta catalana, que va ser Marta Mora (CA Canovelles), finalitzava en el 18è lloc de la general absoluta i es proclamava subcampiona F40. La campiona absoluta va ser Virgina Pérez del Bilbao Atletismo.

En categoria Sub23 i Sub20 no va haver participació catalana tant a la cursa masculina, com a la femenina.

Tenint en compte el resultat del Campionat d’Espanya, avui la RFEA ha fet pública la Selecció Espanyola pel Campionat d’Europa de curses de muntanya que es disputarà el proper 7 de juliol a Zermatt (Suïssa). El català Eduardo Hernández del UA Montsià com a subcampió ha estat seleccionat.

Canviant de terreny i anem fins l’entorn de la Sagrada Família a Barcelona, on cada any per primavera es celebra la prestigiosa Milla Urbana, que acull els i les millors migfondistes tant catalans com estatals. Tot i que amb 2 absències destacades en els noms d’Adel Mechaal vencedor de les edicions 2015, 2017, 2018 i de Solange Pereira que va obtenir 5 victòries consecutives entre els anys 2012 al 2016 i també al 2018, Solange es va desplaçar fins a Castelló per competir en el Campionat d’Espanya Universitari, on es proclamava campiona en el 1.500m.

Ja centrats en les curses professionals de la Milla Sagrada Família – Gran Premi Gaudí Sport, a la cursa masculina el jove britànic Spencer Thomas de només 21 anys aconseguia el triomf, amb les seves marques personals de 1:47.76 i 3:42.21 en 800m i 1500m respectivament ja estava entre els favorits. El temps a meta per Spencer Thomas va ser de 4:16, a només 1 segon i disputant la victòria fins el darrer metre entrava en 2on lloc en Llorenç Sales (UA Montsià) i en tercer lloc en Jesús Gómez (CD Nike Running). A continuació Artur Bossy 4at, Santiago Catrofé 5è i el medallista europeu en obstacles Fernando Carro 6è. Aquesta milla urbana ha significat el retorn a la competició per en Marc Alcalà després de gairebé un any d’absència.

Podi masculí, Spencer Thomas, Llorenç Sales i Jesús Gómez Foto: @clubsclaror

La cursa femenina va tenir també un excel.lent nivell doncs participaven 3 campiones d’Espanya en 800m a l’aire lliure. Esther Guerrero (New Balance Team) amb 4:51 aconseguia la seva 2ª victòria a la Milla de la Sagrada Família, ja havia guanyat l’edició de 2017 posant fi al domini de Solange Pereira. A 3 segons de l’atleta banyolina, entrava a meta en 2on Zoya Naumov (AA Catalunya), en 3er lloc la britànica Beth Kidger, en 4at Adriana Cagigas i en el 5è lloc la jove Elia Saura (CA Canaletes).