La Selecció Catalana Sub18 2ª a Madrid

El passat dissabte dia 8 de juny a Getafe possiblement es va viure l’edició del Campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques Sub18 de més nivell de les 5 disputades fins ara. Es va produir un fet insòlit, aconseguint establir nous Rècord del Campionats en 16 de les 20 proves disputades. Pel que fa a la participació de la selecció catalana, es van patir uns inicis preocupants amb una classificació provisional allunyada dels llocs d’honor, en una competició de tan nivell no val a badar i qualsevol actuació per sota del previst, representa una important pèrdua de punts. Afortunadament les bones actuacions van ser majoria i es va aconseguir remuntar en la classificació, pujant al podi en un excel·lent 2º lloc amb 255 punts, només per darrera de la Campiona Andalusia amb 279 i 6 punts per davant de Castella i Lleó que seria 3ª.

Aina Rabadan abans de saltar a Getafe. Foto: Cedida Alba Coll

Els atletes catalans van aconseguir la victòria en 4 proves i en totes elles amb Rècords del Campionats, Aina Rabadán (FC Barcelona) 1.76m en alçada millorant en 3cm la seva anterior marca personal, Aida Alemany (JA Arbeca) en 2.000 m obstacles amb 7:08.77 suficient per guanyar amb un marge ampli, Roger Mogas (Cornellà At) 55.21m en llançament de javelina i el relleu mixt de 4x100m amb Manu Gómez, Joaquim Rodríguez, Carla Gascón i Anna Monsó amb 44.27.

Altres actuacions destacades van ser els segons llocs de Júlia de la Piedra (FC Barcelona) al 1.500m amb 4:41:30, només per darrera de Angela Viciosa (Castella i Lleó), filla del il·lustre Isaac Viciosa, que establia rècords dels campionats amb 4:36.20. Alex Teruel molt segur a la perxa saltava 4.45 m, fent nuls en 4.55m i Maria Navarro (Lleida UA) amb uns bons 58.30m amb el martell de 3kg.

Júlia de la Piedra competint al Camp. de Catalunya Foto: Jordi Pons

El 4x400m també ens va donar una alegria, arribats al final de la jornada un error o desqualificació del relleu pot ser decisiu per quedar fora del podi. Però els atletes catalans no van fallar en el 4×400 mixt, amb un equip format per Roger Pons, Andrea Loza, Paula Blasi e Isaac Segura van aconseguir un bon 3er lloc amb un registre de 3:37.91. Andalusia guanyava la cursa amb 3:32.26 que significava un nou rècord dels campionats.

Altres actuacions destacades van ser la de Roger Pons (CE Universitari) que figurava en el 11è lloc dels inscrits, però aconseguint una nova marca personal de 22.55 (-2.4m/s) es classificava en el 5è lloc, Joaquim Rodríguez el decatleta del ISS L’Hospitalet participant en el llançament de disc també millorava al seva “PB” fins els 42.94 m quedant 6è.

Final de 100m Camp. Catalunya amb Joaquim Rodríguez, Manu Gómez i Roger Pons. Foto: Jordi Pons

Però també hi va haver atletes que van aconseguir menys punts dels previsibles a les “travesses” inicials, com poden ser els casos de Jan Bayona que es presentava amb la 4a millor marca en el 3.000m amb 8:51 i en un mal dia només podia córrer en 9:40.35 i finalitzava en 13è lloc o Marta Gallo a llargada que en un concurs de màxima igualtat i saltant 5.21m (0.0m/s) va ser 11ª, tot i partir d’inici amb la 4ª millor marca de les participants, en 0.4m es classificaven 12 atletes..

Probablement el moment més destacat del campionat va ser l’arribada del 400 m llisos femenins amb 3 atletes per sota dels 54”. Carmen Avilés (Andalusia) establia Rècord dels Campionats amb 53.86, Lucia Pinacchio (Illes Balears) i Blanca Hervás (Madrid) 2ª i 3ª amb 53.87. En el rànquing “all-time” del 400 m Sub18, només hi havia 3 atletes per sota dels 54” i a Getafe es va aconseguir en una sola cursa.

Arribada del 400 mll amb 3 atletes Sub 54″

El Campionat d’Espanya Individual serà en menys de 2 setmanes, el 22 i 23 de juny a Castelló, per tant aquest “Trofeu Federacions” ha servit, als atletes que han pogut participar, per mesurar les forces, tant les seves, com les dels rivals i acabar d’afinar per la cita de Castelló. Ens agradaria que el Trofeu Federacions fos a programa complert per a nois i noies, enlloc de ser a mig programa com es fa ara, creiem que val la pena allargar la competició unes hores i donar la possibilitat a participar al millor atleta de cada una de les proves. Poder participar amb la Selecció Catalana és un fet de gran il·lusió pels nostres atletes.