La prèvia dels Nassos

La prèvia dels Nassos

Un any més la Cursa dels Nassos de Barcelona, que té lloc la tarda del 31 de desembre a les 17:30, es preveu de màxim nivell amb la participació de la gran majoria d’atletes catalans tan migfondistes com fondistes.

Fent un ràpid repàs al llistat d’inscrits destacats facilitat per l’organització mitjançant les xarxes socials, podem comprovar que no faltaran a la cita els vigents campions, els blaugranes Marta Galimany guanyadora de las 3 darreres edicions i Artur Bossy que aquest 2019 ja ha guanyat la Cursa de la Mercè i la Cursa dels Bombers.

La Cursa dels Nassos ja porta anys sent la cursa de 10km de més nivell de Catalunya, a l’edició de 2018, en categoria masculina 14 atletes van baixar dels 30:00 i 65 de 32:30. En l’apartat femení 4 sub 35:00 i 14 per sota dels 37:30.

També participaran atletes internacionals com Ibrahim Ezzaydouni, Abdelaziz Merzougui i Marisa Casanueva, joves com Mercè Guerra, Adam Maijó, Antoni Joan Solergibert, Marc Fernández i “vells roquers” com Carles Castillejo, Nacho Cáceres, Roger Roca, Driss Lakhouaja i Anna Bové.


Bons migfondistes com Irene Bonafonte, Brahim Fateh, Albert Nogueras, Mourad Mounim, Abel Casalí i atletes de trail com Sheila Avilés, Gisela Carrión, Andreu Simón i Núria Gil.

També destaquen atletes habituals fondistes del cros i la pista com Míriam Ortiz, Douae Ouboukir, Abdenasser Oukhelfen i un nombrós grup d’atletes habituals als podis de les curses en ruta com són Mourad el Bannouri, Dani Serra, Dimitrjis Sergojins, Mireia Suñé, Edgar Sumskis, Xavier Figuerola, Samir Ait o Mohamed El Ghazouany, entre d’altres.

Darrera d’aquests atletes d’alt nivell hi hauran uns gairebé 10.000 corredors que ompliran els carrers de Barcelona en aquesta darrera tarda de l’any 2019.

A 500 quilòmetres de Barcelona, la San Silvestre Vallecana Internacional també gaudirà de la presència d’atletes catalans, Ayad Lamdassem i Adel Mechaal han confirmat la seva participació. Adel el passat dissabte 28 guanyava la San Silvestre de Lisboa amb un registre de 29:09.