La marxa catalana va pel bon camí

La marxa catalana va pel bon camí

Fins a sis medalles van aconseguir els atletes catalans a la localitat d’Alytus (Lituania). El domini va ser aclaparador.

Que la marxa catalana és destacada ja ho sabíem des de fa temps, però el més destacat de la passada Copa d’Europa de Seleccions va ser l’enorme potencial de la gent més jove de cara a obtenir noves figures.

La Mariona Garcia, la Mireia Urrutia i la Gemma Mora van ser les integrants d’un grup magnífic que va aconseguir la medalla de bronze en els 10km sub20, essent la Mariona 6a, la Mireia 10a i la Gemma 14a, desenvolupant una carrera excel·lent i provocant que el tercer lloc acabés en mans de l’equip espanyol. Potser el que cal ara és afinar de cara a poder obtenir un títol individual, malgrat que les dues primeres atletes semblen inabastables a curt termini.


No obstant, no tot allò que sembla impossible ho acaba sent. Que li preguntin al Jesús Angel Garcia Bragado, que després de tants i tants anys a l’elit, continua sumant reptes i fites al seu currículum. Aquest cop, una nova medalla, juntament amb l’equip de 50km absolut, acabant 15è i pujant al podi. 49 anys a les esquenes i la benzina no s’acaba.

Les dues realitats més presents de la marxa catalana també van aconseguir un metall. El duel en campionats locals entre la Mar Juárez i la Raquel González per saber quina és la més destacada va acabar amb la medalla individual per a la segona, l’atleta del Barça, que va acabar els 20km amb un registre d’1:30:17. Acabaria fent doblet, donat que l’equip espanyol va aconseguir la victòria per Seleccions. D’altra banda, l’atleta del CA Manresa va sumar la sisena medalla catalana amb el sots-campionat grupal als 50km, i una 10a posició que permet donar-li marge de millora.

Mai deixa indiferent i la confiança en les proves de marxa al nostre territori és total. Veurem si aquesta superioritat es trasllada als grans campionats europeus i mundials que arriben aquest any, amb la vista posada a la llunyana Doha.