Jaén paraíso interior

Jaén paraíso interior

Jaén Paraiso Interior, el Meeting Internacional d’Atletisme disputat el passat divendres 6 d’agost a la localitat d’Andújar, va aconseguir rivalitzar amb tota una jornada de Diamond League del nivell del Memorial Van Damme (Brusseles).

Yulimar Rojas (FC Barcelona) amb 15.41 en triple salt i Javier Cienfuegos (Playas de Castellón) 79.38m en martell col·locaven a Andújar a l’univers atlètic. L’atleta veneçolana amb aquests 15.41m aconseguia el 2on millor salt de tots els temps, només per darrera del Rècord del Món de 15.50m de la ucraniana Inessa Kravets aconseguit a Göteborg al 1.995.

Per altre banda en Javier Cienfuegos amb 79.38m establia un nou Rècord d’Espanya millorant en 68cm la seva plusmarca aconseguida a La Nucia durant el Campionat d’Espanya, d’aquesta manera el llançador de Montijo es situa 3er al rànquing mundial de la temporada, només per darrera dels polonesos Nowicki (81.74) i Fajdek (80.88).

Pel que fa als interessos dels atletes catalans 4 van ser les participacions, malauradament creiem que els resultats no van ser els desitjats. En Pedro José Martin (FC Barcelona) amb un MMT de 74.63m i en Llorenç Sales (UA Montsià) amb 3:37.61, estaven amb opcions d’aconseguir la mínima pel Mundial de Doha o si més no, aconseguir un gran registre que donés opció a la repesca. Es demanaven 76m pel llançament de martell i 3:36 pel 1.500m.


Pedro José Martin, el llançador de Sant Andreu de la Barca, va llançar “només” 72.59m, finalitzant el concurs en 4at lloc, deixant-lo sense opcions mundialistes. Tot i això, ha realitzat una gran temporada millorant en més de 2m respecte el 2018 i quedant-se només a 0.79m del Rècord de Catalunya de Moisés Campeny (Jaén, 2003).

Pedro José Martín en acció amb la Selecció Catalana

El migfondista de la Galera, Llorenç Sales després del bon rendiment demostrat al Campionat d’Espanya, no finalitzava la cursa dels 1.500m. El guanyador era el subcampió d’Espanya Jesús Gómez (Nike Running) amb un temps de 3:37.10. No va poder córrer per sota de la marca exigida per la IAAF per la classificació pel Mundial.

Seguint en el migfons, la recent campiona d’Espanya Esther Guerrero (New Balance Team) finalitzava en 3er lloc amb una marca de 4:09.23 i en Pol Moya (CAV Andorra) arribava en el 10è lloc del 800m (1:53.34) lluny de les seves millors actuacions.

Retransmisión complerta de RTVE del Mitin Internacional Jaén Paraíso interior Memorial Francisco Ramón Higueras

Resultats de la competició.