Intractables

Intractables

17 copes al sarró pel FC Barcelona masculí. El femení, frec a frec amb el València, va acabar enduent-se la medalla de plata en la Copa d’Espanya de Clubs.

Tres títols consecutius. Cinc trofeus de les últimes sis edicions. És totpoderós en diversos esports, però en l’atletisme, on pels últims moviments del club sembla que volen destacar la seva posició amateur, el Barça també té un lloc reservat a l’Olimp dels millors.

Dos eren els clubs catalans que participaven en aquest Campionat estatal de clubs. A més del Barça (masculí i femení), l’Agrupació de Catalunya en Dones va acabar 5è amb 49 punts.

La Copa masculina no va tenir color: Set de les tretze proves van tenir color blaugrana, aprofitant l’assistència de les seves estrelles i la forta superioritat que demostren dia rere dia. Les victòries d’Álvaro de Arriba en el 800 m, l’Adrian Ben al 1.500 m i de Dídac Salas (es va quedar amb 5.45 m malgtrat intentar la mínima europea 5.65 m) van limitar les opcions del segon classificat, un Playas de Castellón que assistia amb l’atleta de tanques Yidiel Contreras, l’única victòria clara amb 7.89 en 60 mt. No obstant, el frec a frec entre l‘Artur Bossy i el Sergio Jiménez va acabar amb els 8 punts del segon, sumant pel conjunt castellonenc i donant opcions. No obstant, els fitxatges estrangers d’aquesta temporada van donar els seus fruits. El sots-campió d’Europa Alexis Copello i l’equatorià Àlex Quiñónez van dominar el Triple i el 200 m respectivament.

Els més joves no van poder donar la sorpresa. El Joan Martínez, l’Héctor Santos i el Xesc Tresens es van quedar a tocar, però els seus rivals van ser superiors. Malgrat tot, no va caldre més: 94 punts per rematar la jornada a Donostia.


La femenina, en canvi, va tenir emoció fins al final. El relleu va determinar la victòria del València Esports davant d’un Barça que havia vingut amb tota l’artilleria i que va vendre car la seva pell. La Jael Bestué va tornar a batre el rècord d’Espanya sub-20 en 200m, amb una marca de 23.67. Sense aturador, l’atleta de Sant Cugat circula a un ritme vertiginós de cara a trencar tots els rècords possibles. No obstant, no va ser suficient. Les victòries de la Laura Bueno en 400 m amb 53.07, mínima europea, i la Solange Pereira en una cursa controlada de 1.500 m, juntament amb el relleu final, van decantar la victòria pel conjunt valencià.

Amb tot, la presència d’atletes com Maria Vicente (cedida per Nike al Barça per l’acord de filiació), aquesta vegada 6.24 m en llargada (Fàtima Diame 7.54 m) , la Cristina Lara, segona en 60 mll amb 7.50, donaven opcions a un grup que, almenys, va poder assegurar la segona posició davant d’un insistent Playas de Castellón.

Pel que fa a l’Agrupació de Catalunya, la millor classificació va ser per la Zoya Naumov, que va quedar segona en el 800 m a poques dècimes de la Winnie Nayondo (Playas de Castellón), amb una marca de 2:04.65, a 75 centessimes de la mínima europea. La gran fortalesa del club va ser aconseguir que 8 de les atletes quedessin situades en la zona mitja o alta de la taula, el que li va donar la 5ena posició final amb 49 punts.

Queda clar que el Barça masculí segueix intractable. Els fitxatges han acabat de donar un plus de qualitat. Les noies, davant de la potència valenciana, hauran d’afinar més la propera vegada.