Finals de primera decidides

Finals de primera decidides

La segona jornada de la 1a Divisió Nacional ens va deixar a l’ISS L’Hospitalet masculí com a primer classificat i al Cornellà 6è. Els dos equips del Lleida es mantenen en zona baixa. L’Eduard Fàbregas, a lntec-Zoiti, va aconseguir mínima per a l’Europeu Sub23.

Que L’ISS L’Hospitalet té ganes d’ascens ho demostra l’última jornada disputada a la pista de Les Basses de Lleida, on l’equip del Barcelonès va evidenciar tenir una plantilla àmplia per encarar totes les proves. Fins a 11 victòries de 20 proves disputades mostren un clar avantatge respecte a la resta d’equips, malgrat disputar la jornada juntament amb l’UCAM Cartagena, un altre club amb clares aspiracions d’estar en la zona alta.

Diverses proves van ser dominades pels hospitalencs. Les tanques, per exemple, van ser una barreja adient de veterania i joventut. L’Oriol Piqueras guanyaria al 400mt (53.54), mentre que el Javier Lorente ho faria en el 110mt (14.96), seguit del seu company Óscar Quesada (14.98). Els salts també van ser territori taronja, amb la victòria a la Llargada (Xavier Barrubes amb 6.98), al Triple Salt (Oriol Oses amb 14.33) i a l’Alçada (Roger Martínez amb 2.01). A la marxa, amb l’inconfusible Chuso Garcia Bragado (21:40.22) o als llançaments de Javelina i Martell també hi va haver domini de l’ISS. Els relleus, amb dos finals igualats, van acabar de donar el primer lloc a un club amb ganes de tornar a tastar l’elit.

Al mateix grup, els amfitrions de l’UA Lleida hauran de lluitar per mantenir-se, després d’acabar últims de grup i tercers per la cua a la general. El conjunt de la Terra ferma va obtenir bons resultats a la Perxa (2on lloc del Robert Louis Downs amb 4.70) i al Disc (43.69 per l’Albert Herrero i segona posició), a banda de bones marques a la velocitat i a les tanques. 119.5 punts totals i 262.5 en el còmput global, que els deixa en 14ena posició de 16.

El debut del Cornellà Atlètic a Primera és, ara per ara, d’excel·lent alt. Només fregaria la matrícula d’honor una Final amb opcions de quedar entre els tres primers, una fita que, veient les ganes i l’esforç, es veu probable. Però de ben segur que el conjunt del Baix Llobregat no vol avançar esdeveniments. De moment, en la segona jornada, el conjunt verd va acabar segon amb 195 punts, només per darrere del CAPEX d’Extremadura. Cinc victòries aconseguides, algunes d’elles amb grans marques, van rematar una jornada magnífica a Santander. Tenint en compte el domini extremeny a les curses (va guanyar les proves de velocitat i mig-fons), el Cornellà va sumar els punts clau en proves com el 110mt (14.31 pel Marc Gale en un estat de forma increïble), a la marxa (1r lloc pel Paul Mcgrath amb 21:13.01) o als 3000 obstacles (9:22.92 del Daniel Álvarez.). Sens dubte però, la gesta seria pel Jaime Guerra, també en un moment molt dolç, guanyant la llargada (7.02) i el Triple 15.03). L’equip masculí ja espera amb candaletes la final.

Per acabar, l’únic representant català femení a Primera Divisió era l’UA Lleida que, igual que el masculí, acaben les jornades classificades en zona baixa, malgrat obtenir un paper més destacat. A la jornada disputada a Oviedo, les noies lleidatanes acabarien terceres amb 144 punts. No obstant, van aconseguir 4 victòries, destacant a les tanques, on les germanes Radsma van quedar en els dos primers llocs del 110mt (Aitana, primera amb 14.01 mmp i África segona amb 14.59). La marca d’Aitana, atleta Sub18, seria mínima EU pel campionat dEuropa Sub20 i es queda a menys d’una dècima del Record d’Espanya Sub18 de Maria Vicente. També en 400mt Irina Belmonte aconseguiria la victòria amb 1:04.36. D’altra banda, cal destacar les victòries al Triple de la Junior Susan Ekhaguere (11.68) i la Juvenil Maria Navarro al martell (50.80).

Finalment, i a banda dels clubs catalans, cal destacar l’actuació d’un atleta d’Igualada a les files de l’Intec-Zoiti aragonès. L’Eduard Fabregas, en edat Sub23, va obtenir la mínima pel Campionat d’Europa de la seva categoria en el Salt d’alçada, amb una marca de 2.16m. Gran actuació i felicitat gegantina per l’atleta igualadí, que celebrava així una fita històrica.