Èxits per Astúries

Èxits per Astúries
La delegació catalana va aconseguir fer-se amb 19 metalls, 11 dels quals van ser aconseguits per les noies.

Els Sub16 catalans havien quallat una gran actuació al Campionat d’Espanya de pista coberta, i arribaven a Gijón amb la intenció de repetir els èxits de l’hivern. I així va ser: tot i acumular diverses quartes posicions, el recull final de medalles va ser de 19, 11 per part de les noies i 8 per part dels nois.

Curiosament, i tot i dominar la distància més curta en categories superiors, els 100 metres llisos no van donar cap metall als catalans. Va ser a la prova dels 300 on van arribar l’or del Marc Garcia (UGE Badalona) amb 35.19, registre que li serviria per igualar el rècord català de l’Arnau Gómez (CA Canaletes); així com el bronze de la Celia Payrato (FC Barcelona) amb 40.42, en un esdeveniment tan nombrós que va requerir de dues finals (A i B).

Precisament, l’Arnau Gómez va fer-se amb l’or a la prova dels 300 metres tanques, en parar el cronòmetre en 39.55, i havent fet 39.43 a les semifinals. Les tanques, de fet, van ser una notícia destacada en la distància curta: en la categoria femenina es va aconseguir un doblet als 100 m.t., gràcies a l’or de la Marina Pérez (U. Colomenca At.) amb 14.20 i al bronze de la Igambo Muakuku (CA Nou Barris) amb 14.44; però en categoria masculina, on també s’aspirava a dues medalles amb el Jan Díaz (CA Manresa) i el Joan Sendra (CA Igualada), no es va fer realitat cap. El primer va ser desqualificat i el segon va tenir problemes durant la cursa que el van portar a marcar uns discrets 14.79, després d’haver corregut en 13.89 les semifinals.

El migfons va tenir protagonisme català a la prova dels 1.000 metres, gràcies a la igualadina Carla Bisbal (CA Igualada), que tant va meravellar a la pista coberta, que va fer-se amb la plata i un temps de 2:58.94. I gràcies també a la UA Barberà i al seu atleta, Adrian Gómez, qui va participar a la cursa més ràpida de la història del campionat, i va poder ser tercer amb 2:35.33.


La més llarga distància va quedar reservada a les noies. La Bemnet Vidal (CA Nous Barris) fregava el rècord català als 1.500 obstacles, i batia la millor marca dels campionats amb 4:59.08, per aconseguir ser segona, només per darrere de la Jimena Blanco (CD Colegio Base), que establia un nou rècord estatal a la distància. Mentre, als 3.000 metres llisos, les catalanes aconseguien un doblet amb les actuacions de l’Èrika Robleda (CA Nou Barris) i la Merem Gabriel (JA Sabadell), plata i bronze respectivament amb 10:03.79 i 10:08.73.

En l’apartat dels salts, cal destacar el nom de la Laurine Elisa Marimon (CA Tarragona), atleta que va ser quarta al triple salt, i que semblava condemnada al cinquè lloc al salt de llargada, fins que a la darrera temptativa, va anar-se’n fins els 5.53. D’aquesta manera, amb un final bestial, va aconseguir fer-se amb el títol de campiona d’Espanya. També a la llargada, el Francisco Vega (UA Barberà) va aconseguir l’argent amb 6.72. En el salt amb perxa, cal destacar al Victor Leon (CA Granollers) que va ser plata amb 3.96, metre que la Clàudia Alarcon (Muntanyenc St. Cugat) va aconseguir un bronze al amb 3.21 metres.

Dos nois joves, en el primer any a la categoria cadet, van ser protagonistes als llançaments: l’Aleix Camats (CA Olesa) va ser bronze al disc amb 53.54, mentre que l’Adrian Sedano (CA Manresa), cosí de l’internacional David Martin (FC Barcelona), va ser plata al martell amb 57.19. Precisament, en aquesta darrera prova, l’Irma Gonzàlez (Muntanyenc St. Cugat), va fer-se amb el bronze i amb un registre de 45.92.

Les combinades no van deixar tampoc cap medalla pels catalans, després que les principals opcions es decantessin per proves individuals. En canvi, la marxa va tornar a ser una assegurança pels nostres, i tant el Ruben Liste (CA Viladecans) amb 23:19.98 als 5.000 metres, com la Griselda Serret (Runners el Vendrell) amb 14:13.41 als 3.000, es van endur un bronze a casa.