Èxit a la Mitja Marató de Barcelona

Èxit a la Mitja Marató de Barcelona

El passat diumenge dia 10, es va disputar la 29ª Edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, amb victòries per Eric Kiptanui (Kenya) 1:01:04 i Roza Dereje (Etiòpia) 1:06:01, amb una participació rècord de més de 19.000 corredors i amb 16.404 participants arribats a meta, la xifra més alta de totes les mitges maratons realitzades a l’Estat els darrers 4 anys.

Roza Dereje, instants previs a la sortida.

Tot i no aconseguir el desitjat rècord del món, l’atleta de encara només 20 anys Roza Dereje, en complirà 21 el proper dia 20 de febrer, és situa cinquena en el rànquing mundial de l’any a només 16” de la líder, la també etíop Senbere Teferi amb 1:05:45. I setzena en el rànquing all-time, que encapçala Joyciline Jepkosgei amb un registre de 1:04:51 aconseguit a la Mitja Marató de València a l’any 2017.

Pel que fa a la marca de Eric Kiptanui, es pot considerar menys rellevant doncs només ocupa el lloc número 20 en el rànquing de l’any. Sí que podem posar en valor el fet que arribessin 8 atletes en un marge de 20” i es situen tots entre els 30 primers del rànquing.

Eric Kiptanui amb el trofeu de Campió.

En relació a la participació d’atletes catalans, destaquem en primer lloc els resultats en categoria femenina. L’atleta de Valls i subcampiona del Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Marta Galimany tenia assenyalada aquesta data en el calendari com una de les cites importants de la temporada. Recordem que la seva marca personal era de 1:13:13 realitzada a València a la cursa simultània que es va realitzar amb el Mundial de Mitja Marató 2018, el seu recent i excepcional rendiment en els 10km Valencia “Trinidad Alfonso ” al desembre de 2018, amb un temps de 33:08, feien presagiar un bon resultat per aquest diumenge.

Una altre participació destacada era la de Meritxell Soler (CA Manresa), l’atleta entrenada per en Joan Lleonart es troba en constant evolució, venia de fer 34:43 a la Cursa dels Nassos i de guanyar la Cursa del Barri de Sant Antoni.


Marta Galimany amb en Roger Roca (87) en funcions de llebre. Foto: @mitjabarcelona

Ja en cursa es van complir els pronòstics i van aconseguir unes marques de gran nivell, 1:12:29 per Marta Galimany del FC Barcelona i 1:15:00 per Meritxell Soler. Totes dues van ser molt regulars en els seus parcials, mantenint el ritme de cursa molt estable durant els 21km.  

Marta Galimany afirmava haver tingut molt bones sensacions durant la cursa, amb aquest bon rendiment, de ben segur que la seva propera marató serà tot un èxit.

Amb aquest registre, Marta Galimany es situa com a líder del rànquing estatal de la temporada i en el tercer lloc del rànquing català all-time, a només 38” del rècord de Eva Sanz 1:11:51 de l’any 2003. Mentre que Meritxell Soler ocuparà la vuitena posició.

Carles i Marta al finalitzar la cursa.

Pel que fa als atletes catalans masculins, en Carles Castillejo (CA Adidas) va donar la sorpresa a l’arribar a meta amb un temps de 1:03:58 el que representa un nou Rècord de Catalunya M40. Parlem de sorpresa, no per la marca en si, si no pel fet de veure’l acabar la cursa a un fort ritme. En el següent fil de Twitter del propi atleta explica la intenció inicial i el succeït en cursa:

Altres atletes catalans destacats van ser David Martínez (CA Manresa) 1:06:44, Josep Maria Arnal (ISS Hospitalet) 1:07:18, Edgar Sumskis (CA La Sansi) 1:07:40, Juan Miguel Moreno (Irunwithleiva) 1:07:55, Carles Montllor (Castillejo Cáceres RC) 1:08:12, entre d’altres.

Es poden consultar els resultats de la competició en aquest enllaç.