Es Presenta en societat la 96a Jean Bouin

Es Presenta en societat la 96a Jean Bouin

Atletes com Adel Mechaal, Artur Bossy o Esther Guerrero hi participaran en una nova edició amb poques novetats respecte l’any anterior, però amb la important absència de Marta Galimany.

L’auditori de l’Edifici Allianz ha estat l’escenari de la presentació de la 96a edició de la Jean Bouin, una de les proves més antigues de Catalunya a banda dels campionats oficials. El regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha presentat l’acte, on s’han explicat els aspectes més importants d’aquesta nova edició. La prova també constituirà el 70è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.

La prova constarà de dos recorreguts. El primer de 10 quilòmetres, obert a tots els participants majors d’edat i emmarcat en el rànquing de la ChallengeBCN 10K. D’altra banda, la cursa disposa d’un circuit de 5 quilòmetres per l’asfalt de la ciutat i amb un punt d’arribada ubicat a l’Arc de Triomf.

Més de mig milió d’atletes hi han pres part des del 1920, any de la primera edició. En la 96a trobarem la participació d’atletes catalans destacats en l’àmbit nacional i internacional, com son Adel Mechaal, Marc Alcalà, Mourad Mounim, Ibrahim Ezzaydouny, Anna Bové, Miriam Ortiz, Artur Bossy o Esther Guerrero. Els dos últims han estat presents en l’acte d’avui i han destacat “la duresa de la Jean Bouin, sobretot per les pujades a la zona de Montjuïc, tot i que això només ho fa més interessant”.


Esther Guerrero i Arthr Bossy presents a la presentació de la Jean Bouin. Foto de l’organització

La baixa més destacada és la de l’atleta internacional del FC Barcelona Marta Galimany, present a les darreres edicions de manera ininterrompuda des de 2012 almenys, amb 2 segons llocs a les edicions de 2015 i 2017 com a millors actuacions.. Per manca d’acord entre Organització i Representant els aficionats no podrem gaudir de la millor atleta de fons catalana del moment a la muntanya màgica de Montjuïc.

El diari Mundo Deportivo és l’organitzador principal de la competició, així com ho ha estat en els darrers anys. El sots-director del mitjà, David Llorens, ha destacat que “en gairebé un segle no han faltat mai amics i col•laboradors, i per això la Jean Bouin és de les més antigues del món”.

La Jean Bouin la formen un total de 15 carreres disputades durant el diumenge 24 de novembre. S’iniciarà a les 09h amb les sortides de les curses OPEN 5k i 10k. A les 10.55h es donarà el tret de sortida a la prova reina, la cursa sènior masculina i femenina. L’última prova serà a partir de la 13.20h i la conformaran els atletes sub16 i sub18 masculins.

Prodreu trobar més informació al web oficial, on es destaca la història de la prova, els diferents circuits i curses per edats i la informació dels patrocinadors. El termini d’inscripcions acaba aquesta mateixa nit.