Encontres de Proves Combinades

Aquest proper cap de setmana, 26 i 27 de gener tindran lloc 2 encontres internacionals de Proves Combinades. Els absoluts, Sub23 i Sub20 competiran a Cardiff (Gal·les), mentre que els sub 18 participaran al Trofeu Ibèric Sub18 que es celebra a Pombal (Portugal).

Farem un repàs de quins són els i les atletes catalans que han estat seleccionats per la RFEA per participar en aquests encontres. Començarem per els que viatgen cap a Cardiff a disputar el pentatló i heptatló conjuntament amb les seleccions de la República Checa, França, Gran Bretanya i Polònia.

Ferran Merino atleta Sub23 de l’AA Catalunya, Campió de Catalunya Sub23 i Subcampió Absolut amb 5.007 punts. Malauradament, s’ha quedat fora de la selecció el 6 vegades Campió de Catalunya Absolut Jesús Castillo, que va realitzar 5.516 punts el passat 23 de desembre, possiblement d’haver superat el 4.40m en perxa hauria estat a la selecció.

En categoria Sub20, competirà en Eloi Santafé (JA Sabadell), l’atleta entrenat per Fernando Martínez, va guanyar el Campionat de Catalunya amb 5.191 punts, el que va representar un nou Rècord dels Campionats en aquesta categoria.

Tamara del Río (Foto: Teo Tovar / Atletisme Català)

En categoria femenina, ha estat seleccionada l’atleta de Palamós Tamara del Río Escribano de la AA Catalunya, 9 vegades Campiona de Catalunya de Pentatló (2009 – 2015, 2017, 2019), el passat 13 de gener va realitzar un Pentatló del 3.838 punts, la millor combinada dels seus 9 títols.

En categoria Sub20, tot i no tenir marca de la temporada, participarà Maria Vicente actualment a les files del CD Nike Running, la vigent Campiona d’Europa Sub18 i entrenada per Fernando Martínez serà una de les atletes que captin l’atenció de la competició. Hi haurà expectació per veure la marca que pot aconseguir amb les tanques a 0,84m i amb el pes de 4kg. Per si de cas, apuntem que el Rècord de Catalunya Absolut està en els 4.234 punts, realitzat per Inma Clopés (GEIE Gironí) de l’any 1998.

Trofeu Ibèric Sub18, Pombal (Portugal)

En categoria masculina participarà en Joaquim Rodríguez (ISS Hospitalet), el nou talent dirigit per Álvaro Fernández Dávila i en femenina Irene Clemente (Cornellà Atlètic) i Ivet Rovira (GEIE Gironí), el passat 13 de gener van realitzar unes combinades de 3.392 i 3.360 punts respectivament.