Els Sub16 acomiaden l’hivern en un gran campionat

La temporada en pista coberta conclou amb el Campionat d’Espanya dels més joves. Els catalans van quallar grans actuacions, sumant un total de 16 medalles.

El Pere Ocaña explicava a la prèvia que 16 atletes catalans figuraven entre els tres primers dels inscrits a les diferents proves del Campionat d’Espanya Sub16, que es celebrava el passat cap de setmana del 16 i 17 de març a Sabadell. Demostrant un cop més la seva qualitat competitiva, el total de medallistes va coincidir exactament amb el que deien les informacions prèvies.

Quatre atletes es van proclamar campions d’Espanya, tots ells millorant la marca amb què arribaven a l’event. El Marc Garcia (UGE Badalona) va baixar per primer cop dels 36 segons a la semifinal, on es va imposar còmodament amb 35.97. Un cop a la final, el jove català va rematar la feina trencant el cronòmetre amb 35.65. En la mateixa cursa va entrar en segona posició l’Arnau Gómez (CA Canaletes) qui, amb 35.91, també rebaixava per primer cop els 36 segons. En la mateixa distància però a l’event femení, la Laia Zurita (UGE Badalona) va marcar 40.93 per endur-se la medalla de bronze.

Els 600 metres van ser un altre dels events que van portar grans alegries ambdues jornades: primer a les semifinals, on la Berta Teruel (JA Sabadell) va marcar terreny i va rebaixar quasi en 3 segons el seu registre, classificant-se per la final amb 1:36.97; després, a la final, en la qual va donar una mossegada de 2 segons més per sorprendre a les rivals i endur-se el títol amb un meravellós registre de 1:34.94. La final masculina va deixar una cursa on la meitat dels participants eren catalans, i en la qual el Brian Gisbert (CN Reus Ploms) va endur-se l’argent amb 1:27.65. Cal dir que tant ell com l’Adrian Gómez (UA Barberà) i l’Hugo Rodríguez (CN Reus Ploms) van haver de córrer per sota d’1:26 a semifinals per classificar-se.

El tercer or va arribar de la mà (o les cames) de la Igambo Muakuku (CA Nou Barris), que després de veure’s fora de la final catalana per una desqualificació, va aconseguir el títol estatal amb un gran registre de 8.77. Val a dir que la catalana va millorar el seu millor registre en cadascuna de les tres curses disputades a Sabadell. La segona classificada va estar la Marina Pérez (U Colomenca At.) amb 8.85, en una final, de nou, amb 3 catalanes.

Igambo Muakuku (CA Nou Barris) s’imposa en la final dels 60 m.t. del Campionat d’Espanya de Sabadell (Jordi Pons)

Victor León (CA Granollers) va ser el quart i darrer medallista d’or català Sub16. El jove perxista arribava a Sabadell amb 3.70 m -tercer millor registre dels inscrits-, però va quallar un concurs immillorable en el qual va ser capaç de superar la seva marca en tres ocasions (3.75, 3.80 i els definitius 3.85) per aconseguir un or segurament poc esperat. En categoria femenina també hi va haver sorpresa amb el bronze de l’Anna Cardona (CA Terres de l’Ebre), qui va guanyar el bronze amb 3.20 m, tot i arribar al campionat amb un registre de 3.05.

El campionat va veure, a més a més, dues dobles actuacions femenines molt destacables: la de la Laurine Elisa Marimon (CA Tarragona) i la de la Lerato Pagès (CE Penedès). Ambdues van aconseguir medalla al triple salt, doncs la tarragonina va acabar tercera (11.45) i la Lerato es va endur l’argent (11.48). Però el seu campionat no va acabar aquí. La Laurine, a més, es va endur un segon metall, aquest cop de plata, a la prova de llargada (5.41), mentre que la del Penedès va aconseguir una cinquena posició als 60 m.t. (9.00).

També entre els atletes masculins es va veure un doblet: va ser el de l’Arnau Gómez (CA Canaletes), qui, a part de l’argent amb marca personal dels 300 metres, va aconseguir una altra segona posició a la prova de triple salt amb un registre de 13.14 m.

Una altra de les grans participacions en el campionat va estar protagonitzada per la Carla Bisbal (CA Igualada). Atleta militant en el primer any a la categoria cadet, participava al seu primer campionat estatal amb la sensació que tenia el rècord de Catalunya a les seves cames. Així, ho va donar tot a les semifinals, on va batre el rècord dels campionats amb 2:54.10. No obstant, el diumenge va ser testimoni des de la segona posició de com la madrilenya Itziar Arenal li treia el privilegi per tan sols 7 centèssimes. La catalana, arribava segon i mig més tard amb 2:55.52, una bona segona posició i un sac carregat d’experiència.

Ens queda pendent mencionar el Joan Sendra (CA Igualada) i l’Èrika Robleda (CA Nou Barris). El primer va aconseguir una altra medalla d’argent, en el seu cas a l’hexatló, on a més es va endur una bona marca personal a la combinada amb 3.878 punts i va millorar els seus registres als 60 m.ll. (7.47), l’alçada (1.86) i els 60 m.t. (8.82). Per la part de l’Èrika, Catalunya va sumar un darrer bronze, ara en els 3.000 metres. En una cursa amb un ritme intens des del primer metre, la catalana va col·locar-se al grup capdavanter i va aguantar el màxim fins aconseguir aturar el cronòmetre en uns brillants 10:04.28.

Així va concloure la darrera etapa de la temporada sota sostre. A més dels 16 medallistes (4 presees d’or, 8 d’argent i 4 més de bronze), 6 catalans van marxar a casa amb una quarta posició, i 7 més quedant en cinquè lloc, demostrant doncs que l’atletisme català puja sà.

Ara, un bon descans i bons entrenaments per encarar la temporada d’aire lliure amb més ganes encara.

Èrika Robleda (CA Nou Barris), bronze als 3.000 m.ll. de l’Estatal Sub16 (Jordi Lacambra, Carrer Lliure)