Els més petits van anar a Los Pajaritos

Los Pajaritos, l’estadi d’atletisme de la ciutat de Sòria, va ser l’escenari del IV Campionat d’Espanya Sub14 individual. Dos atletes catalans, Paula Rodríguez (CA Sant Just) i Hailu Estrampes (CA Ascó) van ser 2 dels campions. Aquest campionat va néixer i segueix amb divisió d’opinions entres els entrenadors de les categories de promoció, una part pensa que encara són massa petits per a preparar i participar en un campionat tant important i d’altres creuen que és una bona oportunitat perquè els atletes Sub14 vagin aprenent a competir i puguin gaudir de l’experiència d’un gran campionat, compartint un cap de setmana de bon ambient amb atletes d’altres comunitats autònomes.

Amb l’objectiu que els atletes no s’especialitzin a una edat tan prematura, el format del Campionat és diferent a qualsevol altre. Tots els atletes participen en una triatló, hi ha 5 triatlons diferents i totes elles són una combinació de curses de velocitat i tanques (80 mll, 80 mtq), salts (alçada, llargada), llançaments (javelina, disc, martell) i proves de fons 1.000 mll o 2.000 m marxa. L’atleta havent realitzat marques en aquestes proves durant la temporada, fa la inscripció al Campionat indicant les seves preferències.

El Campionat d’Espanya Sub14 va ser un èxit rotund, van participar al voltant d’uns 350 atletes entre nens i nenes, però amb poc seguiment pel que respecta als atletes catalans, només una desena en van prendre part.

Paula Rodríguez (CA Sant Just) Foto: JJ Vico

L’atleta catalana més destacada va ser Paula Rodríguez (CA Sant Just) que va ser la campiona de la triatló C, amb unes marques de 1.54m a l’alçada, 12.08 al 80 m tanques i 5.14 m al salt de llargada, obtenint un total de 2.067 punts aconseguint el Rècord del Campionat i obtenint la puntuació més alta de tots els triatlons disputats el cap de setmana.

Pel que respecta als nois, 2 catalans van pujar al podi, el primer d’ells Hailu Estrampes (CA Ascó) va dominar la triatló B guanyant les 3 proves de manera de manera clara i fent marca personal a les 2 primers, saltant 5.47 m a la llargada, 2:43.45 al 1.000 mll i 48.60 m en el llançament de javelina. En Hailu amb 1.878 punts també establia Rècord dels Campionats.

Víctor Barrado (CE Univeritari) a la cambra de requeriments Foto: CE Universitari

El 3er atleta català en pujar al podi va ser en Víctor Barrado (CE Universitari) participant en el triatló D, va aconseguir un molt bon 3er lloc amb 1.667 punts, 10.31 al 80 mll, 32.26 m al disc i 11.33 m al llançament de pes.

Altres catalans van ser Lucia Jiménez (CA Sant Just) 11ª a la triatló A amb 1.593 punts, Mar Lozano (Runners El Vendrell) 13ª a la triatló C amb 1.519 punts, Alba Potrony (AA Xafatolls) 14ª al triatló D amb 1.207 punts i Raul Aguilar (UA Terrassa) 17è a la triatló A amb 1.416 punts.

Per finalitzar el Campionat es van disputar curses de relleus, però amb un format innovador, es tractava de un 6 x 60 metres però en anada i tornada. Els equips formats per 6 atletes de manera aleatòria minuts abans de la sortida, es repartien 3 atletes a la línia de meta i els 3 restants a la línia de 60m, va tenir la particularitat que els joves atletes no podien fer servir sabatilles de claus, segurament per evitar lesions en les acceleracions i a les aturades.

Estadi de Los Pajaritos Foto: Pere Ocaña

El Campionat organitzat per la Federació de Castella i Lleó i concretament per la delegació de Sòria, va tenir una qualitat organitzativa molt elevada, tant pel que respecta als jutges com als voluntaris que van participar durant les 3 jornades dels Campionats. De ben segur que els petits atletes van tornar a les seves cases amb moltes ganes de seguir entrenant, per poder tornar a gaudir d’un campionat com aquest la propera temporada.

El Jurat del Campionat

El Jutge Àrbitre català Pere Ocaña va formar part del Jurat en qualitat de Secretari de Jurat d’Apel·lació.