Els Màsters saben competir

Els Màsters saben competir

El passat diumenge 2 de juny, a l’Estadi Municipal de Can Llobet de Barberà del Vallès, casa del Unió Atlètica Barberà, es va celebrar el Campionat de Catalunya de Màster a l’Aire Lliure Individual i Relleus. El nivell de l’atletisme màster a casa és molt alt, cada vegada es superen i en cada campionat d’aquest tipus surten un ram de marques a destacar, que requereixen el seu temps d’anàlisi.

Però per a aquesta anàlisi no tenim a ningú millor que enJaume Ferret, Vocal de la Federació Catalana d’Atletisme, i motor de la Comissió de Veterans de la Federació. Una anàlisi d’autèntic luxe.

Jaume amb l’organització. Foto ©Lucio José Martínez

61è, CNAT. CE CATALUNYA DE VETERANS (MÀSTERS ) AL AIRE LLIURE
BARBERÀ DEL VALLÉS – 02/06/2019

Finalment es va poder portar a terme aquests campionats, malgrat les traves inicials que van haver-hi a la seu del club organitzador, el Unió Atlètica Barberà.


El bon temps i la calor van acompanyar la celebració de les proves que va tindre una participació nombrosa reflectida en els 454 atletes inscrits dels quals 109 eren fèmines i la resta, 345 van ser atletes masculins. Aquests atletes van fer un total de 833 participacions en el programa complet que es va anar fent al llarg del dia i va donar uns resultats encoratjadors, ja que es va batre 1 rècord d’Espanya per part de l’atleta del Barcelona Atl., Lluïsa Casanovas Gaset (W-65) en Triple Salt, i 10 rècords de Catalunya dels que 3 foren de relleus 4×100 en les categories W-50 (CA Tarragona), M-50 i M-55 (ambdós per part del Barcelona Atl.) i finalment un de 4×400 categoria M-60 (CE Picornell) que val a dir que posaren al nom del club per primera vegada en aquesta categoria a la llista de rècords.

A nivell individual es van batre 3 rècords de Catalunya femenins. La Emilia Vaquero (W-65) el de 1.500 m. quedant a 2 segons del rècord d’Espanya de la categoria, i la Maria Rosa Escribano (W-60) va batre el de Javelina i el de Triple Salt. En el camp masculí, en Celso Curiel (M-70) va batre el rècord dels 5.000 m., en Manuel Suárez (M-65) va batre el de Javelina i finalment en David Moreno (M-40) va batre el rècord del Martell Pesat.

Atletes durant la prova del 1500 femeni. foto ©Jaume Hernández / Club d’Atletisme Nou Barris

S’ha de dir que malgrat la bonança del temps, algunes proves van ser perjudicades pel fort vent que imperava que en molts casos van estar per sobre del 2,5 m/s. a favor, i això és un mal que persegueix als atletes en aquelles proves que s’ha de tenir en compte aquest factor de la velocitat del vent.

En general la gent va sortir contenta del seu campionat i tots hem de donar les gràcies al club UA Barberà per haver assumit l’organització d’aquest complex Campionat de Catalunya de veterans.