El Vendrell marxa

El Vendrell marxa
El cap de setmana del 9-10 de febrer es va disputar el Camponat d’EspANYA en ruta organitzat pel club local, Runners Vendrell

El passat diumenge 10 de febrer es va disputar al circuit de Coma-Ruga (Tarragona) el 87º Campeonato de España de Marcha en Ruta juntament amb el 24º Campeonato de España Master de Marcha (H20km/M10km) i el Campeonato de España de Marcha por Federaciones Sub20 y Sub16. Un “sidral” que els amfitrions, un club que com aquell que diu acaba de néixer, va afrontar amb la garantia que tocava.

Moments previs de la sortida de la prova dels 50 km marxa. (Foto: Pau Sanchis / Runners Vendrell)

La matinal va començar a les 9:00 del matí amb el plat fort, els 50 km Absolut (masculí/femení) juntament amb els 20 Km Màster masculí. A la més llarga van despuntar els catalans (o amb llicència catalana) la Raquel González Campos (FC Barcelona), Or, i rècord d’Espanya (llegeix més aquí) i l’incombustible Jesus Angel Garcia Bragado (ISS – L’Hospitalet), bronze.

Als 20 km la cosa va anar més repartida, els màsters no fallen mai:

  • Josep Obrador Olive (CA Castellar) Or M45
  • Francisco Jesus Abellan Barnes (CA Montornes) Plata M45
  • Luis Abadias Palacin (Pratenc AA) Bronze M55
  • Pedro Jose Aranda Fernandez (CA Canyelles) Plata M605
  • Simon Barrado Sanchez (CE Penedès) Bronze M60
  • Ignasi Melo Valls (UA Rubí) Or M65

A les 10:40 començava el Federacions Sub20 juntament amb els 10Km dels Sub18, on la selecció catalana Sub20 va quedar 4a (Mcgrath-Bassas-Leal-Torner-Campins) amb Plata individual pel Paul Mcgrath Benito (Cornellà At.)

Una hora més tard tocava a les noies i començava el Federacions Sub20 juntament amb els Sub18-Master. Aquesta tanda va ser una de les més exitoses pels atletes catalanas, ja que la selecció va fer ple al podi Sub20 amb OR per la Mariona Garcia Rovira (FC Barcelona), Plata per la Mireia Urrutia Herrera (CA Canaletes) i Bronze per la Gemma Mora Martinez (ISS – L’Hospitalet), i el corresponent OR per seleccions (Garcia-Urrutia-Mora-Massana-Teijeiro). Un primer podi per la Selecció, on la cosa començava a pintar molt bé.

Línia de sortida del 10 km Sub20 femení on Catalunya va fer ple al podi amb Or per Mariona Garcia Rovira (FC Barcelona), Plata per Mireia Urrutia Herrera (CA Canaletes) i Bronze per Gemma Mora Martínez (ISS – L’Hospitalet), totes tres defensant els colors de la Selecció. (Foto: Pau Sanchis / Runners Vendrell)

Novament a les categories Màster els atletes catalans no van defraudar, pujant al podi, i en alguns casos, com la categoria F-55, ocupant totes els calaixos.


  • Eva Perez Trujillo (CA Montornes) Or F40
  • Olga Cabrera Ysas (CE Penedès) Plata F45
  • Sonia Guiance Ortega (Barcelona At.) Bronze F45
  • Ma. Del Carmen Garcia Frontons (Pratenc AA) Or F55
  • Isabel Guerrero Montes (CE Penedès) Plata F55
  • Ma. Angeles Noell Guardiola (Cornellà At.) Bronze F55

A les 13:00h, tret de sortida del Seleccions Sub16 Masculí on novament la selecció va pescar una Plata (Liste-Mestre-Jimenez-Ramirez-Villalonga) amb Plata individual pel Ruben Liste Hurtado (CA Viladecans). I seguit amb la selecció Sub16 femenina, PLATA (Serret-Duro-Vila-Caceres-Lloret) i un Or individual per l’atleta local Griselda Serret Menendez (Runners El Vendrell).

Punt d’avituallament atès pels voluntaris de l’organització (Runners Vendrell). (Foto: Pau Sanchis / Runners Vendrell)

La jornada va finalitzar amb un control de promoció, 4t Gran Premi de Marxa del Vendrell, on els atletes més joves van poder gaudir del circuit i l’ambient de tot un Campionat d’Espanya.

Podeu consultar tots els resultats aquí:

24º Campeonato de España Master de Marcha
87º Campeonato de España de Marcha en Ruta

Campeonato de España de Marcha por Federaciones Sub20 y Sub16

4t Gran Premi de Marxa del Vendrell