El retorn de la fera

El retorn de la fera

El 21 de Novembre, Mohamed Zarhouni va retornar a la vida. Va superar uns greus problemes d’epilèpsia mitjançant intervenció hospitalària i ha pogut tornar a competir.

El passat diumenge es va celebrar el Campionat de Cros de Catalunya a Vic, amb la presència de molts atletes destacats dins d’aquesta prova. D’entre tots n’hi havia un que somreia, de manera especial, amb molts sentiments que l’omplien. La seva no va ser una llarga baixa, però durant els últims mesos, la vida del Mohamed Zarhouni no ha estat un camí de roses.

Com ell mateix definia el passat 26 de juliol a la xarxa social Instagram, l’Epilèpsia, una malaltia cerebral crònica, li causava grans convulsions en qualsevol moment que li impedia competir amb normalitat. Durant la passada temporada i l’inici d’aquesta, el Mohamed ha patit en diversos moments aquestes convulsions que no li han permès desenvolupar la seva tasca d’una manera plena. Fins que a finals del passat novembre, descartant per seguretat l’operació, li van aplicar la termocoagulació, un altre intervenció, menys violenta però més efectiva. Des de llavors, els últims dos mesos, la vida del Mohamed s’ha bolcat en tornar a la competició de la millor manera possible.


M’he sentit molt bé, després de dos mesos aturat ho he passat molt malament. Després de l’operació no sabia si podria tornar aviat o no, no tenia una data concreta. Estava estressat i tot m’afectava” ha declarat el Mohamed a Carrer Lliure. “Estava tan malament que no pensava amb clarament i no sabia que fer”.

Diumenge, ara sí, el Mohamed va tornar a somriure. Sense problemes, sense cap altre objectiu que buscar una bona marca per tornar a ser el de sempre. No podia haver sigut millor. Òbviament, i sense ser menys important, el Moha no va patir cap atac, no es va notar malament, no va patir per la seva integritat. Va mirar endavant, com el lleó que camina per la sabana sabent que té espai per continuar. Però a més a més, el seu setè lloc, amb un temps de 31:04, va significar una tornada esperançadora. A un minut i escaig del guanyador, el Moha, malgrat aquesta diferència, es va sentir bé, amb força i rauxa, amb valentia suficient per seguir mirant endavant. “El que sí que sabia és que algun dia podria tornar. Mai vaig perdre l’esperança, malgrat la gravetat de la situació” explica el Moha.

El Mohamed Zarhouni va ser campió d’Espanya Sub23 en 10.000m (amb un temps de 28:54.03) l’abril del 2017 i 4rt d’Europa de la mateixa categoria, essent membre de la selecció de la RFEA durant els últims anys. Apart, va aconseguir diverses medalles en campionats de Catalunya en Pista Coberta (3000m) i en els campionats de Cros estatal. A nivell promesa, ha estat una de les figures més destacades de tot el territori. Sense mirar enrere, el Moha vol tornar a trobar aquell estat de forma.

“Ja portem tres setmanes d’entrenament amb l’entrenador, sens dubte em començo a trobar bé, així que només toca mirar cap endavant, lluitant i fent front al que pugui arribar“.

El noi de l’alegria eterna, l’atleta que ha lluitat per sortir d’un pou que semblava sense fons, retorna a la vida amb la felicitat d’un nen per encarar els propers campionats. Superada l’epilèpsia, només el trist record de les competicions on ha caigut i no ha pogut aixecar-se quedarà gravat a la seva memòria. La fera ja està a la pista i preparada per menjar-se el món.