El km més emocionant

El km més emocionant

El Km de Les Corts, la cursa en ruta més curta i ràpida de Catalunya del 2019 es va disputar el passat diumenge 20 en el tradicional circuit de 500m de la Travessera de Les Corts. Organitzat pel club Barcelona Atletisme i amb la col·laboració de Holmes Place, compta amb curses per a totes les categories des dels més menuts fins a màsters, passant pel plat fort de la matinal les curses d’alt nivell. Brahim Fateh 2:35 (ISS lL’Hospitalet) e Irene Bonilla 2:59 (FC Barcelona) van ser els campions de l’alt nivell.

Brahim Fateh entrant a meta. Foto: Greg Goodwin

Que és la més curta sembla evident, al nostre territori es celebren diverses milles urbanes, però no ens consten curses de distància inferior en categoria absoluta.

Però és la més ràpida?, això s’ha de comprovar, a Barcelona cada any sobre el mes de maig es disputa la prestigiosa Milla Internacional Sagrada Família – Gran Premi Gaudí, que és la de més nivell de les que es celebren a Catalunya. Veiem quin va ser el ritme mig dels guanyadors de la darrera edició, el britànic Spencer Thomas amb una marca de 4:16 i la banyolina Esther Guerrero amb 4:51, van córrer de mitja a un ritme de 2:39 i 3:01 per quilòmetre, uns segons per sobre dels 2:35 i 2:59 de Brahim Fateh e Irene Bonilla.

La matinal de curses va començar puntualment a les 10:00 amb la cursa Màster mixta, el terra encara moll per les darreres pluges, feia que els atletes haguessin de ser un pèl conservadors als girs de 180º, però a les llargues rectes de les 2 voltes a completar, podien imprimir un ritme elevat. En Roger Vila del Barcelona Atletisme s’alçava amb la victòria amb un temps de 2:49, seguit de ben a prop per en José Luis Martín (CA Mollet) amb 2:51. En categoria femenina la campiona era Sara Beltran de la JA Sabadell amb 3:33, 2a i 3a van ser dues atletes internacionals en altres disciplines com són la velocitat i els salts, Maria Rosa Busquets (CA Manresa) 4:28 i Lluïsa Casanovas 5:09 (Barcelona At).

Cursa Màster Foto: Greg Goodwin

A continuació van córrer els joves, conjuntament Sub16 i Sub14 nois i noies, en Sub16 els més ràpids van ser Adrià Alsina (CA Canaletes) 2:52 i Alicia Ruiz (ISS L’Hospitalet) 3:22, uns segons després arribaven a meta els guanyadors de la categoria Sub14, Alessandro Acosta 3:01 i Sofia Santacreu 3:42 tots dos del Barcelona Atletisme.

Sortida cursa Sub16 i Sub14 Foto: Greg Goodwin

En Sub12 i Sub10 ja en curses separades per categories i gènere, els campions van ser Oriol Pellisé 3:33 i Gemma Pérez 3:40 tots dos del Barcelona Atletisme en Sub12 i Sergio Garcia 3:50 (Barcelona At) i Laura Rubio (CE Universitari) 3:57, en la categoria Sub10.

A la cursa Open reservada per a atletes no federats, es van poder veure registres importants dignes de la cursa d’alt nivell. En nois i amb la mateixa marca de 2:45 entraven en 1er i 2on lloc en Jonatan Utrilla i David Duran ambdós del Ironwill Barcelona, mentre que en noies la guanyadora era Kamila Chomanicova (Towerrunning Slovakia) amb 3:20.

A continuació van córrer els més petits, els nens i nenes de categoria Sub8, realitzant únicament 1 volta al circuit per completar la distància de 500m. Amb una sortida explosiva, comparativament són els que cobreixen els primers 100m més ràpidament, s’alçava amb la victòria en Gorka Echevarria (Barcelona At) amb 2:01 i Clhoe Bartolí (CE Universitari) amb 1:59. En aquestes edats veiem com el rendiment de nens i nenes tendeix a igualar-se, fins i tot podem veure en aquesta cursa com la 1a nena ha estat més rapida que els nens.

Sortida cursa Sub8 masculina. Foto: Greg Goodwin

Seguidament la cursa més “festiva” del programa, reservada a parelles i equips amb la particularitat que han d’arribar a meta agafats de la mà, els guanyadors van ser en Xavier Berenguel i Alex Acosta amb 3:15 en masculines, Rebeca Suárez i Jonatan Utrilla amb 3:18 en mixtes, per equips la família Estapé del Barcelona Atletisme eren els campions amb un temps a meta de 5:17.

A les 11:40 arribava el plat fort de la jornada, les curses d’alt nivell amb la presència de migfondistes que han estat Campions de Catalunya de 800 o 1.500m en les darreres temporades, com són Abdeslam Louah, Silvia Guerra, Irene Bonilla i Brahim Fateh.

Silvia Guerra e Irene Bonilla sobre el 750m. Foto: Greg Goodwin

La cursa en aquesta edició presentava un novetat en forma de meta volant amb premi econòmic al pas pel 500m, amb ell augmentava l’emoció doncs podríem viure dos esprints. De manera similar amb el fora de control del ciclisme, el primer atleta al pas pel 500m per rebre el premi, no podia perdre més del 10% del temps a meta respecte el guanyador de la cursa.

Tenint en compte que en aquesta època de l’any no hi ha gaires competicions de migfons i que aquesta oferia premi econòmic per les 5 primeres classificades, sorprèn veure només 5 atletes a la línia de sortida. D’un bon inici, l’atleta blaugrana Irene Bonilla va imposar un fort ritme posant a les companyes en filera, aconseguint passar 1a pel 500m en un temps de 1:33, després de la meta volant, va ser Silvia Guerra la que va agafar el cap de cursa per intentar sorprendre amb un atac llarg. Però Irene Bonilla no va permetre la sorpresa i recuperant el primer lloc, aconseguia la victòria amb una marca de 2:59, per 3:00 de Silvia Guerra (ISS L’Hospitalet), el 3er lloc era per Sonia Nassarre (ISS L’Hospitalet) 3:09.

Podi alt nivell femení. Foto: Greg Goodwin

La cursa masculina va tenir un guió similar, tampoc va caldre fer càlculs del 10%, doncs en Brahim Fateh no va tenir pietat dels rivals. Des del primer metre va deixar clar que qui volgués guanyar-lo hauria de córrer molt, sent valent passava en 1:15 el 500m, seguit de prop per Miquel Sánchez (CN Reus Ploms) i per Samuel Febles (Tenerife Caja-Canarias). A la segona en Brahim Fateh (ISS L’Hospitalet) no cedeix i s’alça amb la victòria amb un temps de 2:35, en Samuel Febles seria 2on amb 2:36 i en Anas El Idrissi (ISS L’Hospitalet) remuntant des del 5è lloc seria 3er amb 2:38.

Podi alt nivell masculí. Foto: Greg Goodwin

Amb aquesta cursa es posava punt i final a la jornada i es donava pas al lliurament de trofeus de totes les curses disputades.

Podeu consultar els resultats de la competició i accedir a la galeria de fotos de Gregory Goodwin en aquest enllaç.