El FC Barcelona no dona treva al campionat de clubs

El FC Barcelona es va emportar la victòria final tant en nois com en noies en el Campionat de clubs absolut celebrat a Sabadell. El club ha aconseguit els últims campionats i aquest últim no va ser una excepció. Es van polvoritzar cinc rècords, tres de Catalunya (els relleus masculí i femení del Barça i Mònica Clemente en perxa) i tres dels campionats (el Dídac Salas en perxa, la Zoya Naumov en el 800ml i la Montse Mas en 1500m). Els dos conjunts van aconseguir els mateixos punts, 97, guanyant de manera solvent. En masculí, el podi el va completar l’ISS L’Hospitalet i l’Agrupació, mentre que en femení, seria l’Agrupació i el Manresa qui pujarien al podi en aquest ordre.

En la distància curta, els noms que van brillar van ser els d’atletes ben coneguts pel gran públic. En el 60mll, el Joan Martínez, que aquest any debutava amb el Barça, va guanyar amb una marca de 6.94s. En noies, la Cristina Lara va tornar a dominar la prova amb 7.54s. L’Álex Kingue en el 200ml i l’Aleix Porras en el 400ml van ser els altres guanyadors, tot i que el Daniel Ponce, de l’ISS L’hospitalet, li va posar les coses difícils al blaugrana, que va acabar amb 48.51s pels 48.72s de l’hospitalenc. En noies, la Jael Bestué (200ml) i la Laura Hernández (400ml) van guanyar amb molta solvència.

En la mitja distància, l’ISS L’Hospitalet ha dominat en el 800ml i el 1500ml, amb les victòries del Brahim Fateh, essent llest faltant una volta i atacant per l’interior, i l’Alejandro Pritchard, que ha fet valer el seu millor final. L’Artur Bossy, guanyador de la Cursa dels Nassos, va sortir victoriós del 3000m. En noies, la Zoya Naumov amb rècord del campionat i la Montse Mas, amb superioritat, s’han imposat en les primeres proves. En la distància llarga, la guanyadora també ha estat del FC Barcelona, l’Anna Bové, que ha vençut en l’últim 200 a la manresana Meritxell Soler.

En les tanques, cap sorpresa en les noies, amb la victòria de la veterana Caridad Jerez del Barça, però sí amb lluita final en nois, amb el triomf del Marc Gale, del Cornellà, per sobre del Gerard Porras, amb marca destacada de 8.12s

En els salts, el domini ha tornat a ser blaugrana. El Xesc Tresens gairebé ha igualat el rècord del campionat, amb 2.11m. El Dídac Salas, d’altre banda, sí ha aconseguit batre’l a la perxa, amb un salt de 5.50m (posteriorment ha intentat el salt per aconseguir la mínima per Glasgow sense encert). De nou el Cornellà ha col·locat un dels seus atletes entre els millors en una prova, donat que a la llargada, la victòria ha estat pel Jaime Guerra. També al Triple Salt, la victòria ha estat per l’atleta culer Frank Itoya. En noies, les victòries blaugrana han estat per a la Maria Artero en Alçada (casi igualant la seva millor marca) i per la Ruth Ndoumbe en Triple. Com hem comentat a l’inici, la Mònica Clemente, de l’Avinent Manresa, va batre el rècord de Catalunya amb un salt de 4.32m. D’altre banda, la Tamara del Rio, de l’Agrupa, ha sortit guanyadora de la llargada.

En el Pes, els guanyadors han estat el Jose Javier Ortega en nois (Barça), amb la seva millor marca dels últims tres anys (17.18m) i en noies per la Judit Prats, de l’Agrupació Catalunya.

Per acabar, en els relleus, el Barça ha guanyat els dos amb rècords del campionat, amb noms com els de Javier Delgado, Pau Fradera, Laura Hernández  Lluisa Mitjà, que han tingut una important superioritat respecte als seus rivals.

El Sabadell en nois i el Canaletes en noies han acabat cuers del campionat, pel que hauran de deixar els seus llocs als guanyadors de la Final B, la Unió Colomenca en nois i l’Atletisme Tarragona en noies.