El dia de les Universitats catalanes

El passat diumenge a l’estadi municipal d’atletisme “Les Basses” de Lleida, el club Lleida Unió Atlètica va organitzar el Campionat de Catalunya Universitari per encàrrec de l’Esport Català Universitari. Els tanquistes Gerard Mateu Porras i Paula Raul van ser els més destacats.

En aquest Campionat poden participar tots els alumnes matriculats en Universitats catalanes durant el curs en vigor, tant els alumnes que tenen llicència per la Federació d’Atletisme, com aquells altres que no practiquen atletisme de manera habitual, però volen provar l’experiència o bé aconseguir algun crèdit. També té dret a competir tot el professorat i personal de gestió de les Universitats i com a fora de concurs, es va donar la oportunitat de participar a qualsevol atleta federat.

Bé sigui per la data, a una setmana vista de les finals de la Lliga Catalana o per la ubicació, tot el que s’allunya de l’àrea metropolitana de Barcelona, es veu afectat, la participació en aquest campionat va ser força baixa. Es van viure molts concursos i curses amb 5 o menys atletes.

Tot i això la jornada ens va deixar bones actuacions, les millors marques tant en noies com en nois, van ser a la mateixa prova i per atletes dirigits per en Salvador Porras, en el 100m tanques Paula Raul Sala (Universitat de Lleida), que va ser 3ª en el Campionat d’Espanya 2018 a Getafe i vigent Campiona de Catalunya, aturava el crono en 13.96 (+2.0m/s), que és una molt bona marca tenint en compte que ens trobem encara a finals d’abril, equival a 1.023 punts IAAF. En nois en Gerard Mateu Porras (Universitat de Lleida) que reapareixia després de la lesió, va aconseguir el títol per 4at any consecutiu amb 14.74 (+2.7m/s). Els segons llocs del podi, també van ser marques per sobre dels 900 punts, en noies per a Laura Martin (UIC) amb 14.77 i en nois per a Jan Sans (URV) amb 14.93.

Gerard Porras, Jan Sans i Sergi Felis al podi. Foto: Salvador Porras

Altres proves a destacar van ser el 100mll femení amb un bon trident al podi, Ingrid Andrés (UAB) es proclamava campiona amb 12.29 (+1.3m/s) i d’aquesta manera es preveu una bona temporada d’estiu per ella, en 2on lloc Laura Hernández (UVic) 12.43 i 3a Laura Sabaté (UB) 12.49. En el 200m, la Campiona va ser Marina Tovar (UPC) amb 25.67 (1.9m/s),

Pel que fa al migfons, el 800m va ser la prova amb la participació més elevada amb 10 atletes, la cursa la va guanyar l’atleta fora de concurs Dayane Huerta (CAV Andorra) amb 2:13.93, i el Campionat va ser per Jone Zabaleta (UdLL) amb 2:16.07. En canvi en el 1.500mll només van participar 2 atletes, però tot i la adversitat de disputar tota la cursa en solitari, l’atleta de la UAB Irene Bonafonte aconseguia un registre de 4:40.75 que equivalen a 900 punts. De ben segur, que aquesta atleta que va quedar 3ª al passat Campionat d’Espanya Sub23 aire lliure a Sòria, el proper diumenge a Castelló davant de rivals de nivell podrà aconseguir una gran marca.

En els concursos de salts, les campiones van ser Andrea Florina (URiV) 5.26m (-0.8m/s), Júlia Quevedo (UB) 11.63m (2.2m/s), Marta Pérez (UAB) 1.60m i Claudia Carvajal (UB) 3.20m.

Pel que respecta a la competició masculina, el migfons ens va deixar 2 moments molt emocionants amb la disputa de la victòria en les curses de 800m i 1.500m, amb un denominador comú, en Miquel Domènech (UB) entrenat per en Sergi Sierra i actual Campió de Catalunya de 800m en Aire Lliure i Pista Coberta que feia “doblet” en proclamar-se Campió a les dues distàncies. Al ser curses tàctiques no es van aconseguir grans registres, però es va córrer molt en els darrers trams de les curses. en el cas del 800m la darrera volta en uns 55 segons i la diferència entre els 2 primers atletes van ser només d’unes poques dècimes.

Podi 800m amb Miquel Domènech, Pol Moya i Samuel Febles Foto: cedida M. Domènech

En el 800m, Miquel Domènech 1:57.10 i 2º l’atleta internacional per Andorra en Pol Moya (UPC) 1:57.34, que minuts abans havia competit en el 400mll amb un temps de 50.70, aconseguint també el 2on lloc. En el 1.500m en Miquel Domènech aconseguia el Campionat amb 4:02.31 i en 2on lloc Aleix Serra (UPC) amb 4:02.71. Aleix entrenat per en Juan Carlos Ginés, i que la temporada passada encara era Sub20 té unes marques personals de 1:53.24 i 3:48.58, el que el situen ara com un dels millors migfondistes catalans Sub23.

El 3.000m llisos era la prova més nombrosa del Campionat amb la participació de 18 atletes, el vencedor de la cursa va ser en Carlos Gómez (CAV Andorra) amb 8:38.96 que participava com a fora de concurs, el títol de Campió va recaure en Roger Sans (URiV) amb 8:52.39.

Altres marques a destacar van ser les dels campions del 200m, Biel Mayans (UAB) 22.25 i Jan Termens (UdV) 6.59 (1.5m/s) a la llargada.

Per taula de punts, la Universitat de Barcelona va aconseguir el 1er lloc amb 18.831 punts, seguida de la Universitat de Lleida en 2on lloc amb 17.071 punts i el 3er era per la Universitat Autònoma de Barcelona amb 11.779 punts.

Puntuació final per Universitats

El proper cap de setmana del 4 i 5 de maig i coincidint amb les finals de la Lliga Catalana es celebrarà a Castelló el Campionat d’Espanya Universitari. Aquest Campionat de Catalunya era de participació obligada per aquells que volen participar a l’Estatal.

Foto de Capçalera: Paula Raul Sala al darrer Campionat de Catalunya Absolut, cedida per Avinent Manresa.