El darrer tren cap a Doha

El darrer tren cap a Doha
La localitat andalusa d’Andújar acollirà aquest divendres un míting internacional de gran nivell, que representarà la darrera opció per alguns atletes catalans de cara el mundial de doha

El Míting Internacional Jaén Paraíso Interior, que es celebrarà al llarg de la tarda d’aquest divendres 6 de setembre, acollirà un gran nivell internacional. Amb la presència de campions mundials de la talla de Kirani James (400 m.ll.), Yulimar Rojas (triple salt) o Krisztian Párs (llançament de martell), entre molts altres referents destacats, aquest encontre serà un dels de més nivell disputats a terres espanyoles.

A més, representa la darrera opció d’aconseguir la mínima per als mundials de Doha, que es celebraran a finals d’aquest mateix mes. Fins allà viatjaran dos dels millors migfondistes catalans, i un especialista en llançament de martell.

El Llorenç Sales (UA Montsià) buscarà la qualificació d’excel·lent a la temporada, intentant un darrer cop l’exigent marca mínima als 1.500 metres llisos: 3:36.00. De moment, el deixeble del Carles Castillejo, ha aconseguit córrer la distància en una millor marca personal de 3:37.61. Sales arriba a Andújar després d’aconseguir el bronze estatal, i probablement en el millor estat de forma de la seva vida, doncs aquest estiu també ha batut el seu millor registre als 800 metres amb 1:47.77.

D’altra banda, l’Esther Guerrero (New Balance) buscarà córrer ràpid. Després d’aconseguir per primer cop l’or nacional als 1.500 metres, anirà a Andújar amb l’objectiu de rebaixar el seu registre personal, buscant una marca per sota dels 4:05, com va comentar als micròfons de la RFEA després de guanyar el campionat. Al contrari del que va passar a Madrid i Huelva, la llebre contractada per l’organització acredita un bon registre de 4:05.09 a la present temporada, amb el qual dona confiança de cara a l’exigent pas que se li demana, de 2:41 pels 1.000 metres. El registre final pot ser d’escàndol.


El tercer català present a terres andaluses será el Pedro José Martín, participant a la prova del llançament de martell. L’atleta del FC Barcelona està firmant una temporada brillant, de la mà de l’Antonio Fuentes i el Carlos Buron. És segon al rànquing estatal de l’any amb 74.63, va ser tercer al Campionat d’Espanya de més nivell de la història i té Doha relativament a prop. Per viatjar a terres qatarís, se li demanen 76.00 metres, tot i que uns centímetres menys li podrien valdre per entrar a la repesca. En qualsevol cas, però, si vol debutar en un Mundial absolut, haurà de batre sí o sí el rècord català, en mans del Moisès Campeny, amb 75.42, des del 2003.

Per últim cal destacar la presència del Pol Moya (CA Valls d’Andorra) als 800 metres. L’andorrà tindrà una de les darreres opcions per rebaixar la seva plusmarca personal d’1:46.96 realitzada aquest any.

D’aquesta manera, l’Esther buscarà afilar les urpes abans de Doha, mentre que els dos nois, el Llorenç i el Pedro José, miraran d’esgarrapar dècimes i centímetres per arribar-hi. Amb l’objectiu ferm, de ben segur que tots tres ens faran gaudir d’una bona competició.