Dos Rècords de Catalunya al nou Vallehermoso

Dos Rècords de Catalunya al nou Vallehermoso

Vallehermoso, possiblement la paraula que més hem escoltat els afeccionats a l’atletisme durant el darrer mes, va obrir de nou les seves portes el passat dissabte dia 24 d’agost amb motiu de les proves del Extra Meeting Madrid. Al dia següent, el diumenge tindria lloc el plat fort, el Meeting de Madrid, que és el més important dels que s’han disputat a Espanya durant aquesta temporada 2019.

Després de 12 anys des de la darrera competició al vell Estadi de Vallehermoso, el nou estadi ja és una realitat, es tracta d’una infraestructura d’alt nivell que ha de permetre acollir importants competicions de categoria europea i també entrenar de manera habitual als atletes de la capital.

Pel que fa als interessos de l’atletisme català dues atletes van brillar especialment, María Vicente i Carmen Sánchez aconseguint ambdues millorar el seu propi Rècord de Catalunya.

La 1a prova de la competició a les 20:00 hores va ser la llargada femenina, María Vicente (Nike Running) que partia amb la pitjor de les marques personals de les 10 participants. En el seu 1er intent saltava fins els 6.49m (+1.3), millorant d’aquesta manera en 2cm la seva marca personal, aconseguida a Granollers el passat 6 de juliol, durant el transcurs del Campionat d’Espanya Sub20. María Vicente que està en continua evolució i que sempre dona el millor de sí mateixa en les dates importants, establia un nou Rècord de Catalunya Absolut.

María Vicente en salt de llargada Foto: JJVico

Als pocs minuts, a les 20:15 es donava la sortida de la final B del 400 mll femenins amb la presència de l’atleta del FC Barcelona, Carmen Sánchez (53.96 al Camp. de Catalunya Absolut). Des dels primers metres ja es va veure que l’atleta de Mollet del Vallès, corrent sempre molt a prop del cap de cursa, podia aconseguir un resultat de nivell, sent 3a aturava el crono en uns excel·lents 53.46 que representa una nova marca personal i un nou Rècord Català, l’anterior també seu 53.50 del mes de maig de 2017 a Manresa. Amb aquesta marca es situa 3a del rànquing espanyol de la temporada i farà que el proper cap de setmana vagi a La Nucía amb grans objectius.

Seguint amb la velocitat, també cal destacar la participació de la jove atleta Jaël Bestué (FC Barcelona), que en aquesta competició participava en els 100m ll. A semifinals amb 11.58 (+0.1) i quedant 5a aconseguia el passi a la gran final. En aquesta, millorant la seva prestació arribava a meta en 11.49 (+0.4), sent 9a en una cursa on la sud-africana Catharina Horn aconseguia la victòria amb 11.01. Els 11.49 de Jaël estan a prop de la seva MMP de 11.43 aconseguida tant a Boräs com a Bydgoscsz. Jaël és 2a del rànquing espanyol, només per darrera dels 11.40 de Paula Sevilla (Playas de Castellón).

Jaël Bestué en el recent campionat d’Espanya Sub20 Foto: JJVico

En el 100 mll masculins competia el blaugrana Pol Retamal, que el dia d’abans havia competit a la Diamond League de París en el 100mll amb marca personal 11.53 i en el relleu 4×100 de la Selecció Espanyola. En Pol, penalitzat per una sortida molt millorable, només aconseguia un registre de 10.61 (+0.2), sent 8è no obtenia la classificació per la final. El jamaicà Asafa Powell 10.15 i el francès Jimmy Vicaut 10.20, eren 1er i 2on respectivament d’aquesta semifinal.

El 1.500m femení també comptava amb un fantàstic cartell, les millors migfondistes espanyoles del moment Esther Guerrero i Marta Pérez (ja amb la mínima mundialista a la butxaca), Solange Pereira i Irene Sánchez-Escribano especialista en 3.000m obstacles i d’altres atletes estrangeres que aquesta temporada han corregut al voltant dels 4:05. Però totes les expectatives d’una gran marca es van esvair ràpidament pel ritme pèssim establert per la llebre de la cursa, enlloc de veure una cursa estirada pel ritme elevat, les 21 atletes anaven en grup compacte, propi d’una cursa tàctica de campionat.

El 1er 400m en 1:08, el pas pel 800m en 2:20 i el 1.200m en 3:27, arruïnaven qualsevol opció per les atletes interessades d’aconseguir una gran marca, el pas del 800m hauria d’haver estat al voltant dels 2:10. Amb una darrera volta intensa, l’atleta banyolina del New Balance Team, Esther Guerrero era 5a amb una marca de 4:13.46, l’atleta del Adidas Marta Pérez era 3a amb 4:13.09. El proper cap de setmana al Campionat d’Espanya viurem una final molt interessant.


Mònica Clemente Foto: Avinent Manresa

En el salt amb perxa, Mònica Clemente (Avinent Manresa), en una temporada un tant irregular per diverses molèsties que l’han impedit tenir la constància de l’anterior, aconseguia amb un salt sobre els 4.31m, el que és la seva Millor Marca de la Temporada. Per 4.45m de la temporada anterior, Mònica que ara es troba en progressió, també arriba a La Nucía amb grans aspiracions pel podi.

En el migfons masculí, l’andorrà Pol Moya (CAV Andorra) participava a la final B del 800m, amb un pas del 400m de vertigen en 51.50 i sent valent i agafant la responsabilitat del cap de cursa, finalment perdia una mica de ritme per finalitzar en 4at lloc amb un temps de 1:48.00. A finals de juliol al Trofeo Diputación de Castellón corria els 800m en 1:46.96.

Extra Meeting Madrid, jornada inaugural

Com comentaven l’inici, el dissabte 24 es va disputar el Extra Meeting Madrid, que era una competició que combinava les proves Open amb les federades, per donar la oportunitat de competir a atletes nacionals que per potser per marca no tenia accés al propi Meeting.

A la final A dels 100 mll en Patrick Chinedu Ike (Playas de Castellón) aconseguia un registre de 10.64 (-0.7). En els 400 mll  comptàvem amb la presència de 2 atletes blaugranes, en Pau Fradera amb 47.00 que representa marca de la temporada i Marcel Mondria que amb 47.79 feia marca personal.

Pau Fradera en competició a Pista Coberta

En el migfons, a la prova dels 800m Irene Bonilla (FC Barcelona) que cursa a cursa va retrobant la seva millor versió, aturava el crono en 2:06.61 i la Silvia Guerra (ISS L’Hospitalet) amb 2:11.44 aconseguia marca personal en la distància. El seu company de club Alex Rodríguez Pritchard feia una marca de 1:53.03.

Resultats Meeting Madrid

Resultats Extra Meeting Madrid