Dominador Cornellà Atlètic

Dominador Cornellà Atlètic

El conjunt del Baix Llobregat no va donar opció en el Campionat Sub20 de clubs i es va imposar en les dues categories, masculina i femenina

Una imatge val més que mil paraules. Almenys, això pensaria l’Álex Valverde, qui va emergir com a ‘capità’ improvisat del Cornellà Atlètic i va ser l’encarregat de recollir i alçar la copa de campions del Campionat Sub20 en categoria masculina. Aquesta imatge era tan senzilla com punyent: l’Álex senyalava el crespó negre que portava a la part esquerre de la seva samarreta, en record per la trista pèrdua de l’atleta Tegueny Rebollar, membre del Cornellà i ciutadà de Gavà (per aquest motiu, el Club Atletisme Gavà també va lluir crespons negres). Ho feia en el moment d’aixecar la copa per a les fotografies de rigor. “Era el mínim que podia fer” va comentar després. Gestos que honoren i al mateix temps donen sentit a la pràctica d’aquest esport.

Però per aconseguir això, el conjunt del Baix Llobregat va haver de suar de valent i aixecar no una, sinó dues copes, també la femenina, amb un domini clar però amb moments igualats amb la resta de participants. L’Agrupació de Catalunya i l’Avinent Manresa van acompanyar en el podi masculí al Cornellà, mentre que el FC Barcelona i el mateix AGRUPA ho farien en el podi femení. Els 205 punts masculins van portar una diferència de 14 punts sobre el segon, però els 229 femenins van separar de només un punt al Barça, que es presentava a la cita amb la velocista Jaël Bestué.

La Jaël Bestué escalfant abans del 100mll. Foto de Carrer Lliure

En categoria masculina, el Cornellà guanyaria cinc de les vint proves en joc (1500m, 3000obs, Llargada, Javelina i 5000 marxa). Malgrat portar un equip potent en velocitat, els seus atletes no van trobar la màxima puntuació. En el 200mll, el Bernat Canet s’estrenaria amb un gens menyspreable 22.6, però la ràfega de vent en la sèrie posterior li donaria la victòria al Roger Pons, de l’Universitari. En el 1500m, el Jan Badia va guanyar de manera molt ajustada, en un final frec a frec amb l’Aniol Borràs. L’Àlex Salas als obstacles ho tindria més fàcil, amb una diferència de sis segons respecte al segon. L’Àlex Valverde en Llargada (6.62), el Roger Mogas a javelina (49.33) i el Paul McGrath a la marxa (22:11.61) van ser els altres guanyadors verds.

Cal destacar la presència, entre d’altres, del Bernat Erta, que va córrer el 400mt amb una marca de 54.51 i un 4x400m com a últim corredor i amb una magnífica remuntada. Apuntava el seu entrenador, el Quim Erta, que el parcial en el relleu havia estat de 47.5. A més, l’empat tècnic entre l’Adrià Torrents i el Josep Maria Llanas al 100mll, amb 11.15 cadascú o el magnífic concurs del David Martín, del FC Barcelona, al martell (68.19), imposant-se després al Pes amb 14.40


El Bernat Erta perseguint al Jan Badia. Foto de Carrer Lliure

En categoria femenina, el Cornellà Atlètic va superar al FC Barcelona en només un punt. Les atletes del club cornellanenc va executar un campionat gairebé rodó, superant el gran rival i pujant a la part més alta del podi. I encara té més mèrit tenint en compte que només van obtenir dues victòries (en llargada i en Triple Salt). De la seva banda, el Barça va obtenir 11 victòries, dominant la gran majoria de curses (velocitat amb un 100% i el mig-fons i fons amb 3 de 4). No obstant, el Cornellà seria el més regular en totes les proves, fet que li donaria l’opció d’arribar com a primeres classificades.

La presència de Jaël Bestué semblava suficient per obtenir els punts necessaris. De fet, ella guanyaria el 100mll (11.88) i participaria en la victòria del relleu 4x100m. També van venir a buscar la victòria amb la Claudia Delgado al 200mll (25.18) o al 3000mll (10:23.37 de la Júlia de la Piedra). No obstant, el Cornellà també tenia les seves cartes amagades. La Xènia Benach no va donar opció a ningú amb un primer i definitiu salt de 5.48. Tampoc la Irene Clemente al Triple, amb un primer salt d’11.67 suficient per obtenir el primer lloc.

Un dels moments dels 3000 obstacles femenins. Foto de Carrer Lliure

El gran punt a favor del Cornellà va ser la quantitat de segons i tercers llocs que va aconseguir, que li van acabar donant la victòria final. A banda de les actuacions dels dos primers equips, cal fer esment a la victòria de la Sofia de Sousa (Muntanyenc) al 1500mll amb temps de 4:44.79 o el doblet de llançaments de l’Avinent Manresa per part de la Montserrat Montañés. La Perxa, que es va allargar fins gairebé les tres, ens va deixar un duel Clara FernándezAna Carrasco espectacular.

El Josep Maria Llanas, de l’Avinent Manresa. Foto de Carrer Lliure

Els atletes més joves en participar al Sub20 van ser l’Arnau Garcia, del JA Sabadell, amb 14 anys i set mesos i l’Ona Gómez, també del JAS, amb 14 anys i quatre mesos.

Propera parada, la final de clubs absoluta aquest proper cap de setmana, amb quatre seus que es presenten d’allò més emocionant.