Cornellà, Lleida i Agrupa grans dominadors als relleus

El conjunt del Baix Llobregat fou l’únic equip amb un podi en totes les proves, però no va ser capaç de vèncer en cap. El Lleida en la distància curta masculina i l’Agrupació en la llarga femenina van destacar

Com sol ser tradicional els últims anys, després del darrer Josep Campmany de la temporada es va disputar a l’estadi Serrahima el Campionat de Relleus de Catalunya, amb la presència de diversos conjunts destacats (malgrat que el Barça no va presentar cap equip).

El Cornellà Atlètic, possiblement el conjunt que més seriosament es pren els relleus (juntament amb l’Agrupació), va obtenir el premi de guanyar medalla en les 4 proves, però no va ser capaç de vèncer en cap dels relleus, malgrat que es va quedar a tocar del 4×100.

Podi del 4×100 masculí en el Campionat de relleus de Catalunya. Foto de Carrer Lliure

A la distància curta masculina, una arribada frec a frec li va donar al Lleida UA la victòria per davant del Cornellà i de l’Agrupació. Amb un temps de 41.54, els lleidatans van treure la força i amb un relleu format per Jordi Belenguer, Ramón Garcia, Paulino Andrés Sáez i Albert Valle van aconseguir un títol, per a molts, inesperat. El Cornellà Atlètic va entrar just després, amb un temps de 41.55, mentre que l’Agrupació ho va fer tercera, amb temps de 41.64.

A la femenina, la victòria va ser per un dels candidats, l’Avinent Manresa. Amb molta superioritat, va ser capaç de treure la força necessària per superar als seus rivals. Mònica Clemente, Paula Raúl, Laia Sola i Meritxell Tarragó formaven un relleu molt destacat. Cornellà atlètic segon (48.70) i CA Laietània tercer (49.21), van completar el podi.

El podi del relleu 4×100 al Campionat de relleus de Catalunya. Foto de Carrer Lliure

En els 4×400 vam viure també alguna sorpresa. No obstant, els dos guanyadors van complir les expectatives. En categoria masculina, l’ISS L’hospitalet va aconseguir la victòria amb temps de 3:15.36 i un relleu format per Oriol Piqueras (que amb aquesta medalla en suma 7 en relleus i és un dels atletes catalans amb més metalls), Daniel Ponce, Joan Moreno i Ignacio Flaquer. El conjunt del barcelonès va guanyar amb superioritat, per darrere del Terres de l’Ebre (que va embogir en un final de pel·lícula i amb marca de 3:19.24) i el Cornellà Atlètic (3:20.01). UA Terrassa, que va arribar segon, va ser desqualificat per córrer abans de la zona de transferència (com marca l’article 170.19)

Pel que fa al 4×400 femení, l’Agrupació de Catalunya, capitanejat per Zoya Naumov, va superar la resta de rivals amb un temps de 3:53.96. Acompanyada de Patrícia Gainza, Adhara Barril i Sara Dorda, Naumov va tancar un relleu gairebé perfecte. El Lleida UA amb temps de 3:59.44 i el Cornellà Atlètic amb 4:03.54, van completar el podi.

El 4×400 masculí del Campionat de relleus de Catalunya. Foto de Carrer Lliure

La temporada a nivell català acabarà el proper diumenge amb la disputa del Campionat Absolut, amb bona presència dels atletes que veurem en les properes setmanes en els campionats europeus, estatals i, perquè no, mundials.