Contrastos d’honor

Contrastos d’honor

La Liga Iberdrola DH Femenina i la Liga Sports DH Masculina van començar aquest cap de setmana amb sis equips catalans. Una 1a jornada amb molt per destacar.

Els dos grups del FC Barcelona (masculí i femení), els dos de l’Agrupació de Catalunya, l’Avinent Manresa i L’ISS L’Hospitalet (ambdós femenins), van ser els representants catalans a la 1a jornada del Campionat de Clubs nacional de Divisió d’Honor, amb seus a L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell o València. Un bon grapat dels millors atletes catalans hi van participar i no van deixar indiferents. Ens agrada el format separat entre nois i noies? Opinions de tot tipus. Però pels atletes, l’emoció és la mateixa.

A l’Hospitalet, tres dels equips de la Liga Iberdrola femenina disputaven una primera jornada igualada en molts aspectes, sobretot per decidir el 2n classificat. El 4t rival, el Tenerife Caja Canarias, semblava destinat a l’últim lloc. No obstant, Avinent i ISS lluitaven per ser l’equip que aparegués just darrere del FC Barcelona, que seguint la tònica, va aconseguir una primera plaça solvent aprofitant el reguitzell d’atletes catalanes del que disposa, les quals no els hi va caldre prémer l’accelerador en molts moments.

Maria Vicente amb la samarreta del FC Barcelona durant la primera jornada de la Liga Iberdrola. Foto de Carrer Lliure

El FC Barcelona va obtenir 12 victòries de les 20 proves. Cal destacar la presència de Maria Vicente, del CA Nike Running, que degut a la filiació del conjunt amb el Barça, va participar a la llargada, guanyant el concurs amb un salt de 6.24. D’altres atletes destacades del conjunt barcelonista van ser la mundialista Laura Redondo, guanyant el martell (millorant el Campionat Català amb 63.63) i quedant 4a al pes, Cristina Lara i Jaël Bestué, que van guanyar el 100mll la primera (12.06) i el 200mll la segona (24.69) o Carmen Sánchez, que demostrant veterania va fer un 400mll genial amb marca de 54.57, en una prova on va córrer Sara Gallego, que tornava després de la lesió i debutava a Aire Lliure, acabant 5a.

Cal destacar també el paper de dues atletes amb molt recorregut que també van guanyar i demostrant galons, com ara Montse Mas al 1500mll (4:32.77), un segon per sobre de la seva companya Irene Bonilla i Ruth Ndoumbe al Triple, guanyant a atletes molt més joves amb un salt de 12.37.

La Sònia Nasarre just abans de la sortida del 400mt. Foto de Carrer Lliure

Pel que fa al Manresa sis van ser les victòries que va aconseguir, destacant un nom per sobre de tots. Marina Guerrero, que està aconseguint una temporada rodona, va córrer en dues proves, el 800mll i el 3000 obstacles, obtenint la victòria en ambdós casos i aconseguint el premi RFEA com a millor atleta de la jornada, 2:10.63 a la mitja distància i 10:39.24 als obstacles. Altres victòries del club del Bages van ser la Paula Raúl al 100 tanques (amb la desqualificació de Caridad Jerez) o la Sofia Zorrilla a l’alçada, quedant segona la marxadora Mar Juárez, per darrere d’una imponent Mariona Garcia, del Barça o Mònica Clemente, també superada a la perxa per una atleta del FC Barcelona, l’Andrea San José.

Pel que fa a l’equip local, l’ISS L’Hospitalet només va poder guanyar en dues proves. En els 400mt superioritat per Sònia Nasarre, demostrant polivalència alhora d’escollir i treure rèdit de diferents proves, i després la magnífica victòria de l’Èlia Saura, atleta del Canaletes però que competia amb l’ISS L’Hospitalet en la lliga nacional, en un frec a frec genial amb Marta Galimany. Al final, la més jove va guanyar la veterana, amb un temps de 9:32.14 al 3000m, que equival a obtenir la mínima per l’Europeu sub-20 de Suècia.


L’Ángela López i la Maite Marzo després del 400mt. Foto de Carrer Liure

Al final, FC Barcelona 219 punts, Avinent Manresa 186.53, ISS L’Hospitalet 161 i Tenerife Caja Canarias 127.5.

A València, l’Agrupació Catalunya lluitava contra el tauró blanc. El València Esports és un dels candidats a guanyar la Lliga i el conjunt barceloní no li va posar les coses fàcils en diverses proves, demostrant també el seu potencial. Amb tot, només serien cinc victòries de 20 proves per l’Agrupa. Algunes, no obstant, destacades i ‘sonades’, com ara un meravellós 4x400m amb quatre atletes de bandera, com son Sara Dorda, Laura Centella, Zoya Naumov i Patricia Gainza (3:48.52). La mateixa Zoya Naumov guanyaria el 800mll amb lluita frec a frec amb Raquel Meaños, separades d’un segon. Andrea Alarcón al disc (47.45) o Maria Artero a l’alçada (1.72) van fer bons els pronòstics, amb la bona notícia de la victòria de la Laura Weyrowitz a Perxa (3.90)

La Zoya Naumov en una imatge d’arxiu. Foto de Carrer Lliure

La classificació va acabar amb el València Esports primer amb 246 punts, L’AA Catalunya amb 174, el Cueva de Nerja amb 147 i el JA Elx amb 120.

D’altre banda, també es va disputar la jornada primera a la divisió d’honor masculina, amb dos clubs catalans a Sabadell. El FC Barcelona i l’Agrupació van veure com el Tenerife Caja Canarias es col·locava enmig dels dos a la taula, en una segona posició lluitada amb l’AA. El Barça va obtenir 10 victòries, per 7 del Tenerife i 3 de l’Agrupa.

Les victòries d’en Pedro José Martín al Martell (72.30), del Dídac Salas a la Perxa (5.00) o del Gerard Mateu Porras al 110mt (14.88) van ser de les més destacades de la primera part de la tarda. Després vam poder veure en acció Samuel Garcia (solvència pel conjunt insular al 400m) o la velocitat a càrrec també de catalans (El 200m per l’Àlex Kingue– 21.95-, i el 100m pel Pol Retamal-11.08 amb -2.9 de vent). El Bilal Nouali en javelina va donar també punts importants a l’Agrupa, així com l’Artur Bossy o el Mohamed Zarhouni pel Barça al 3000, on van entrar de la mà fent gairebé el mateix temps. En els relleus, els tinerfenys els hi van guanyar la partida als catalans.

La classificació l’encapçala el Barça amb 230 punts, seguit del Tenerife amb 186, l’Agrupació amb 177 i l’Elx amb 85.

La Carmen Sánchez just abans del relleu 4x400m. Foto de Carrer Lliure

La propera jornada serà el cap de setmana de l’1 i 2 de Juny, on ja veurem de manera més clara quines són les puntuacions finals.