Campionat d’Espanya de Llançaments Llargs

Campionat d’Espanya de Llançaments Llargs

Jaén va ser l’escenari el passat dissabte dia 2 de març del IX Campionat d’Espanya d’Hivern de Llargs. L’expedició catalana finalment de set atletes, va tenir una destacada actuació amb les medalles d’or de Berta Castells en martell i les de plata per Andrea Alarcón en disc i Alex Sánchez en javelina.

L’atleta de Torredembarra Berta Castells (València Esports), va fer bons els pronòstics de favorita i amb un millor llançament de 67.41m va aconseguir el seu 3er títol de Campiona d’Espanya d’Hivern en llançament de martell, recordem que en campionats “d’estiu” ha aconseguit en 15 ocasions la victòria. La marca de dissabte va suposar millor marca de la temporada per l’atleta entrenada per José Luis Velasco. En 7è lloc es classificava Jenifer Nevado (Atl. San Sebastian) amb 54.56m. No va participar Laura Redondo (FC Barcelona) que estan lesionada, no ha competit en llançament de martell aquest hivern.

Berta Castells Foto: Teo Tovar, Atletisme Català

En llançament de disc, amb l’absència de l’actual Campiona d’Espanya d’Estiu Sabina Asenjo, el títol d’Hivern va ser per 3er any consecutiu per June Kintana (Grupo Empleo Pamplona) amb 53.46m. No gaire lluny i amb un millor llançament de 51.12m, obtenia el Subcampionat Andrea Alarcón (AA Catalunya) aconseguint també millor marca de la temporada. En 10è lloc Marina Muzas (UGE Badalona) amb 35.32m.

Andrea Alarcón Foto: Miquel Merino, Atletisme Català

Alex Sánchez l’actual campió català i pertanyent al CA Fent Camí Mislata, gairebé va repetir la seva actuació de fa 15 dies a l’Estadi Joan Serrahima, va llançar la javelina de 800gr fins els 73.22m que li va valdre per aconseguir el Subcampionat. El jove atleta entrenat per Salvador Primo, està en franca progressió millorant temporada rera temporada. El títol va ser per Nicolas Quijera (Grupo Empleo Pamplona) amb 75.08m. En Marc Alique (AA Catalunya) amb un llançament de 56.05m finalitzava en 9è lloc.


Alex Sánchez Foto: Miquel Merino, Atletisme Català

En el llançament de disc masculí, el jove Aaron Solà (AA Catalunya) de encara només 19 anys llançava el disc de 2Kg fins els 53.48m, nova MMP, per classificar-se en 7è lloc. Recordem que és l’actual Campió Català Absolut d’Hivern i Campió d’Espanya Sub20 d’Estiu, el deixeble de Luis Lizaso és una gran promesa del llançament de disc. Tot i la seva joventut es va quedar a poc més de 2 metres del títol, Javier Rodríguez (Alcampo Scorpio 71) amb 55.83m, destaca el fet de veure només 2m de diferència entre els 8 atletes que van disputar la millora del concurs.

Aaron Solà Foto: Miquel Merino, Atletisme Català

Pedro José Martin (FC Barcelona) finalment no va competir en el llançament de martell, aquesta prova va ser la protagonista del Campionat, doncs en Javier Cienfuegos (Playas de Castellón) va establir un nou Rècord d’Espanya amb 77.32m.

Resultats disponibles en aquest enllaç.

Foto de Portada: Berta Castells (Foto: Miquel Merino / Atletisme Català)