Campionat d’Espanya de Cros Sub16 i Sub18

Campionat d’Espanya de Cros Sub16 i Sub18

Villamanrique de la Condesa (Sevilla), va ser l’escenari triat pel Consejo Superior de Deportes i la Federación Española de Atletismo per a la disputa del Campionat d’Espanya de Cros per Seleccions en edat escolar, categories Sub16 i Sub18. A nivell esportiu va ser un èxit majúscul per Catalunya, doncs de les 4 seleccions presentades, les 2 femenines van aconseguir el Campionat, i de les masculines, la Sub18 s’alçava amb el subcampionat i la Sub16 amb un 6è lloc, que no està pas malament.

Com ja comentàvem fa uns dies a la crònica del Campionat d’Espanya de Cros per clubs, el nivell actual de les fondistes catalanes Sub16 i Sub18 és molt alt, i així ho van demostrar en aquest cros, que és el més important de la temporada. A la categoria Sub16, Catalunya aconseguia el Campionat amb només 31 punts, 2ª a una gran distància Cantàbria amb 59 punts i 3ª Madrid amb 61.

El resultat individual de les nostres atletes va ser 4ª Merem Gabriel (JA Sabadell), 7ª Bemnet Vidal (CA Nou Barris), 8ª Erika Robleda (CA Nou Barris), 12ª Carla Bisbal (CA Igualada), 21ªPaula Hernández (CA Canovelles), 53ª Beth Caceres (CA Viladecans).

Si excel·lent va ser el rendiment de la Selecció Sub16, podríem qualificar de Matrícula d’Honor el resultat de la Sub18 femenina. Les 6 atletes de la selecció van entrar entre les 12 primeres i la 4ª que és la que tanca la puntuació, en un meritori 9è lloc, això ens donava 22 punts i ens alçava al calaix més alt del podi. En aquest cas les nostres rivals no van estar gaire lluny, en 2º lloc Castella i Lleó 31 punts i 3er amb 37 Andalusia.


Les classificació individual per les catalanes fou la següent, 2ª Carla Dominguez (JA Sabadell), 4ª Sofia De Sousa (Muntanyenc Sant Cugat), 7ª Aida Alemany (JA Arbeca), 9ª Marina Martinez (CA Laietània), 10ª Bethlehem Manzano (Avinent Manresa), 12ª Júlia De La Piedra (FC Barcelona).

Podi femení Sub18, Catalunya Campiona. Foto: Masatletismo

Pel que fa als nostres nois, en categoria Sub18 es va aconseguir un excel·lent Subcampionat amb una diferència de només 10 punts respecte la selecció campiona de Castella i Lleó, 49 vs 59 punts de Catalunya. El més destacat va ser l’atleta del CA Igualada, Riduan Boulbayem amb un 4at lloc, a continuació 14è Miqui Riera (Avinent Manresa), 20è Marc Fernández (AA Catalunya), 21è Aniol Borras (AA Catalunya), 25è Gerard Ribe (AA Catalunya), 80è Joan De La Torre (JA Montcada). Com es pot veure, destacar la presència de 3 atletes de l’Agrupació Atlètica Catalunya.

Podi masculí Sub18, Catalunya Subcampiona. Foto: Masatletismo

En categoria Sub16, la selecció catalana es classificava en 6è lloc amb 102 punts, en Jofre Roca (CE Esports Parra) en 17è lloc, seria el millor dels nostres.

Resultats de la competició.