Campionat de Catalunya Sub16

Campionat de Catalunya Sub16

L’esdeveniment va ser un bon test de cara a l’Estatal de la setmana vinent. Sabadell va viure un rècord de Catalunya a la prova de relleus.

Curiosament, els atletes més joves en disputar campionats d’Espanya són els que els ténen més endavant en la temporada. Els cadets tanquen les pistes cobertes de tot el territori estatal, i Sabadell no se néscapa. Ara bé, acollint la setmana vinent el Nacional de la categoria, serà la darrera instal·lació en tancar les seves portes.

Però abans de la festa de l’Estatal, toca determinar els campions autonòmics. Per aquesta raó, la pista del Vallès Occidental, va acollir el passat diumenge 10 de març el campionat català. Conscients de ser el darrer test, els protagonistes van competir d’allò més bé, i el resultat va ser curses disputades i registres interessants.

L’exemple més clar, com sempre, a la distància més curta. Els 60 m.ll. els va guanyar el Marc Garcia (UGE Badalona) amb 7.26 i un avantatge de tan sols una centèssima respecte del Pol Elvira (CA Viladecans). En la cursa femenina, destaca el fet que córrer per sota de 8 segons no va garantir medalla, doncs quatre velocistes van aconseguir la fita. Entre elles, la campiona va ser la Meritxell Hernández (CA Sant Just) amb 7.85.

De nou, la velocitat femenina mostraria el seu potencial als 300 mll, amb un total de cinc atletes corrent per sota dels 42 segons. Quatre d’elles van baixar de la barrera a la final, on es va imposar la Laia Zurita (UGE Badalona) amb 40.92, que va completar el doblet badaloní a la distància amb el Marc Garcia i els seus espectaculars 36.23.

Parlant de doblets, el CN Reus Ploms va ser capaç d’endur-se les dues primeres posicions als 600 mll, amb l’actuació del Brian Gisbert (1:29.78) i l’Hugo Rodríguez (1:30.55). La cursa femenina va quedar-se a casa, amb la victòria de la Berta Teruel (JA Sabadell) baixant del 100 segons (1:39.80).

Els mil metres van veure la victòria clara de l’Adrian Gómez (UA Barberà) amb 2:41.57, en una cursa on fins a cinc atletes van rebaixar els 2:45. Ara bé, l’exhibició va venir a l’apartat femení, on la Carla Bisbal (CA Igualada) va imposar-se amb un marge de més d’11 segons, marcant un grandíssim registre de 2:55.95. També els 3.000 mll van ser prou clars. Tant l’Èrika Robleda (CA Nou Barris) com el Jofre Roca (CE Esports Parra) varen triomfar còmodament, amb 10:15.80 i 9:27.54 respectivament.

RECORD CAT : C.A.SANT JUST Meritxell Hernández, Raquel Moreno, Iris Quintana i Berta Ruiz. Foto de Carmelo Rodríguez

Les tanques femenines van deixar la sorpresa de la desqualificació d’una de les favorites, la Igambo Muakuku (CA Nou Barris), cosa que va aplanar el camí a la Lerato Pagès (CE Penedès), que amb 9.02 va esdevenir campiona catalana. Per altra banda, a la final masculina vam ésser testimonis de dos atletes trencant la barrera dels 9 segons: l’Èric Fernández (UA Terrassa) es va imposar amb 8.87, per davant del Ivan Moreno (Cornellà At.), qui es va quedar a tan sols quatre centèssimes del seu rival.


Quant als concursos verticals, tant l’alçada com la perxa femenines van ser proves igualades que es van decidir pels nuls. L’Anna Tuñón (Cornellà At.), amb un concurs més net que la Paula Niubo (AA Xafatolls), va endur-se l’or, tot i saltar ambdues 1.55 a l’alçada. A la perxa l’empat va ser entre l’Anna Cardona (CA Terres de l’Ebre) i la Sílvia Ruiz (Pratenc AA) sobre una alçada de 3.05 m, on l’or va anar per la primera.

En els nois, en canvi, les victòries van ser clares: el Joan Sendra (CA Igualada) va saltar 1.84 i es va imposar amb un marge de 9 centímetres al Joan Jiménez (CA Gavà) en alçada; el Víctor García (CA Granollers) va tenir un matalàs de 20 cm en superar els 3.70 m.

A la llargada masculina, només el Jan Díaz (Avinent Manresa) va ser capaç de superar els 6 metres, amb un salt de 6.30, mentre que el triple va tenir a dos competidors per sobre dels 13: l’Amine Ettalydy (Lleida UA) i l’Arnau Gómez (CA Canaletes), marcant 13.26 i 13.06 respectivament.

En categoria femenina, ambdues proves van reunir gran nivell. La llargada va tenir 5 saltadores sobre el 5 metres, on va destacar la Laurine Elisa (CA Tarragona) que es va endur l’or amb 5.43, medalla que repetiria al triple amb 11.26. Però aquesta segona prova va ser bestial: fins a 5 atletes van passar del 11 metres, i l’or va estar en un sol centímetre, doncs la Clàudia Vilà (CA Granollers) va arribar als 11.25.

A la prova del llançament, l’or va ser per la Carola Blanco (CA Canaletes), que amb 10.83 va aconseguir treure 6 centímetres a l’Irma Gonzàlez (CM Sant Cugat); mentre, els nois del ISS l’Hospitalet van signar un magnífic doblet, essent els únics dos llançadors del concurs per sobre dels 13 metres: el Jordi Sànchez va marcar 13.56 i el Joel Castarlenas, 13.03 metres.

L’únic rècord català de la jornada va tenir lloc a la prova dels relleus 4×300, on el Club Atletisme Sant Just va aconseguir parar el cronòmetre en 2:54.82, millorant els 2:55.36 que al febrer havia aconseguit la Joventut Atlètica Sabadell, equip que no va participar en aquesta final. En l’esdeveniment masculí, l’Avinent Manresa va guanyar el títol amb 2:36.37.