Campionat de Catalunya 5 km ruta

Mercè Guerra i Carles Castillejo, campions

El passat diumenge 27, a la localitat vallesana de Terrassa, es va disputar el Campionat de Catalunya de 5km amb victòries per Mercè Guerra (CA Avinent Manresa) i Carles Castillejo (CA Adidas).

Organitzada per l’Associació Mitja Marató de Terrassa, la 14ª Edició de la Cursa Santi Centelles va ser l’escenari per aquest campionat de ruta en el seu 5è aniversari. La duresa del perfil no va permetre grans marques, però la cursa va estar disputada i ens va deixar els següents podis de bon nivell català.

En categoria femenina, la victòria va ser per la jove obstaculista Mercè Guerra (CA Manresa) amb un registre de 18:27. A l’edat de 22 anys ja ha corregut en 35:51 la Cursa dels Nassos i en 10:53.84 el 3.000m obstacles. El podi del campionat el van completar Hasna Bahom (Cornellà At.) amb 18:52 i Ester Guerrero Muñoz (CA Manresa) amb 19:25.

Podi femení Camp. Catalunya 5km. Foto: CA Manresa

Es va donar la circumstància que la 2ª classificada de la cursa, la triatleta Marina Burgaya (CE Katoa) no va pujar el podi del campionat per no tenir llicència d’atletisme. El quart lloc del campionat va ser per Aniria Mata (CA Manresa), campiona de Catalunya de 10.000m al 2016, que tornava a la competició després d’una greu lesió que la va obligar a passar pel quiròfan.

En categoria masculina, al capdavant de la cursa un nodrit grup de joves i veterans atletes es disputarien les posicions d’honor al podi. Finalment en Carles Castillejo (CA Adidas) s’emportaria el gat a l’aigua, i amb 15:07 es feia amb la victòria. En 2on i 3er lloc dos atletes Sub23 Nahuel Carabaña (AA Catalunya) 15:14 i Genís Ferràndez 15:17 del CA. Granollers. A continuació entrarien atletes de bona talla a nivell català en pista i cros, com Albert Ollé, Abel Casalí, Carlos Rodríguez i el maratonià andorrà Toni Bernadó que ha participat en 5 Jocs Olímpics.

Carles Castllejo a la Cursa San Antón de Jaén. Foto: twitter @C_Castillejo

Les marques dels guanyadors es van quedar lluny del rècords del campionats, que en ambdós casos són de l’edició 2014 a Viladecans, Montse Mas 17:04 i Marc Alcalà 14:27.