Butifarres, Croissants i d’altres

Un cop finalitzat l’estiu, el calendari de curses en ruta de la Federació Catalana ja comença a estar ben atapeït. Encara amb la ressaca de la Cursa de la Mercè amb gairebé 10.000 corredors als carrers de Barcelona, aquest diumenge 6 d’octubre vam tenir 4 cites, Mercabarna, Cornellà, Parets del Vallès i laCursa de les Dones de Terrassa, amb diferents distàncies des dels 5 fins els 21km i també amb programació d’activitats pels petits.

Amb només 5 anys de vida, la Cursa Mercabarna “la Ciutat que t’alimenta” està ben assentada al calendari català amb una bona participació de 871 corredors a la cursa de 10 km, més 1.239 a la de 5km. El corredor popular, potser ja una mica cansat de les mateixes curses i de tenir sempre una samarreta tècnica “de regal”, ha trobat a la Cursa de Mercabarna un producte totalment diferent i a la vegada únic a tota Catalunya. Possibilitat de cursa de 5 o 10km, amb circuit totalment pla passant per l’interior del Mercat Central de Fruites i Hortalisses i del Mercat Central del Peix, activitats infantils, cursa solidària, esmorzar, podent triar entre botifarrada o sardinada i una bossa del corredor carregada de fruites i verdures, fa que aquesta cursa no tingui competència.

Cursa Infantil Mercabarna (Foto: Cursa Mercabarna)

Pel que fa a l’aspecte merament esportiu, també va comptar amb un bon nivell, la cursa de 10km va estar dominada pel “doble olímpic” en 3.000m obstacles a Londres i Río de Janeiro, l’Abdelaziz Merzoughi (30:38 Clínica Menorca), que actualment es troba preparant el seu debut en marató, i en noies la victòria va ser per la blaugrana Mireia Suñé (38:46). A la cursa de 5km Lucas Alonso (16:19 Urban Athletics) va ser el primer en arribar a meta, la campiona i 2º de la general absoluta va ser l’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya Míriam Ortiz (17:20), 2a a la Mercè el diumenge passat.

Míriam Ortiz campiona de la cursa de 5km (Foto: @Cursamercabarna)

A Cornellà de Llobregat va tenir lloc “la cursa més dolça de Catalunya”, doncs al finalitzar, tots els corredors reben un fantàstic croissant de xocolata del Mestre Pastisser Jordi Pallarès i els campions un de mida XXL. Organitzada pel Cornellà Atlètic, també es van disputar curses de promoció de 750m i 1.700m amb la participació de més de 200 nens i nenes des de pre-benjamins fins a infantils. I també una Cursa Solidària de 1.700m no competitiva per a recaptar fons pel Projecte Crenco (Crèixer, envellir, compartir).

Jes Bonet campiona dels 10km de Cornellà (Foto: Carlos Sánchez)

Els podis de la cursa de 10km van ser gairebé copats al 100% per atletes del Cornellà Atlètic. La única excepció va ser la campiona femenina, Jes Bonet (39:16 Run4you), que va estar acompanyada per Anna Huguet (39:23) i la veterana Hasna Bahom (39:43), ambdues del Cornellà. A l’apartat masculí, el guanyador va ser el “qüestionat” atleta Mostafa Benslimane (31:45) entrenador del sancionat Ilias Fifa en el moment de l’operació “Chamberí“. A continuació entraven a meta Mohamed Azzouz (31:59) i Daniel Alvarez (33:25). A la cursa de 5km, els més ràpids eren en David Guiamet (IrunwithLeiva) i Andrea Bernal (Cornella At), amb 15:43 i 18.52 respectivament. Entre les dues distàncies van participar uns 600 corredors.

Mostafa Benslimane campió dels 10km de Cornellà (Foto: Carlos Sánchez)

A Terrassa es va disputar la Cursa Eva Diari Sport – Cursa de les Dones, solidària amb la Fundació Oncolliga, sobre una distància de 5km i amb una participació de 300 corredores. La jove triatleta Montserrat Estany de Pouplana amb 18:19 va ser la millor corredora, seguida de Inna Lebedieva (18:50) i Mònica Crisol (20:00).

La última cita de la jornada va tenir lloc a Parets del Vallés, amb distàncies de 10km i 21.5km. A la distància curta els guanyadors van ser en Joan Palomeras (37:57 CN Caldes) i Elisabeth Martin (43.25 CA Granollers), comparativament el nivell va ser superior a la distància llarga doncs en Otmane Btaime (Bikila) i Eva Ribalta (AA Xafatolls), amb uns temps de 1:13:52 i 1:28:10 aconseguien completar els 21.5km.

Podeu trobar els resultats de totes les curses en aquest link.