Bouin Internacional

La Muntanya Màgica de Montjuïc va ser un any més l’escenari de les curses Jean Bouin per a atletes federats, amb l’eritreu Michael Bereket i la marroquina Siham Hilali com a guanyadors de la Internacional.

Un cop lliurats els trofeus de les curses Open, encara quedaven per davant gairebé 3 hores de competició amb curses per totes les categories des de Sub10 fins a la Internacional Absoluta i també la cursa Specials de caràcter inclusiu.

Sortida cursa Specials

La 1a d’elles era el plat fort de la jornada, la cursa internacional, amb una participació sensiblement inferior en nombre a edicions anteriors, però comptant amb la majoria dels millors fondistes catalans del moment, entre els nois Mechaal, Ezzaydouni, Bossy, Alcalá, i entre les noies Guerrero, Ortiz, Bagur.

Només 13 atletes femenines i 19 de masculins van prendre part de la cursa. El proper diumenge 1 de desembre es celebra el Cros de Granollers i la Cursa dels Bombers, possiblement aquest fet hagi provocat que atletes catalans hagin preferit no competir el diumenge 24, per tal d’arribar descansats a la propera cita.

Sortida Jean Bouin Internacional

Els vencedors ben aviat van mostrar les seves intencions, en categoria femenina des del primer quilòmetre Siham Hilali atleta de Marroc amb una marca personal de 15:05 en 5.000m, es va integrar en un grup masculí deixant enrere a les seves perseguidores. Aconseguia una còmode victòria amb un registre 22:32, el 2on lloc seria per Marta Pérez (CA Adidas 23:14) i el 3er lloc estaria molt disputat entre Lidia Campo (Playas de Castellón) i Carolina Robles (València Sports), en favor de la 1a, per només 1 segon de marge.

Entrada a meta de Siham Hilali Foto: JJVico

Pel que respecte a les millors atletes catalanes, 6a Esther Guerrero (New Balance Team), 8a Miriam Ortiz (AA Catalunya), 9a Marina Bagur (ISS L’Hospitalet) i 10a Anna Bové (FC Barcelona).

La cursa masculina sobre 3 voltes per completar un total de 9.900 metres, també va veure com a la 2a volta l’atleta d’Eritrea Michael Bereket posava distància respecte els companys de cursa, el sevillà David Palacio i els catalans Adel Mechaal i Artur Bossy. Però Michael Bereket no va tenir un final plàcid com es podia esperar, al pas per la part posterior del Palau Nacional portava una bona avantatge d’uns 150m sobre el grup perseguidor. En David Palacio va ser valent i creient que Bereket estava afluixant va llançar un fort atac, aconseguint atrapar-lo i fins i tot posar-se per davant durant la baixada del Poble Espanyol.

Grup masculí al pas per la 1a volta. Foto: JJVico

Bereket “no estava mort” i metres abans del gir cap a Avinguda María Cristina va fer un darrer canvi de ritme que seria definitiu per alçar-se amb la victòria amb un temps de 30:23, per 30:24 per l’atleta del Fent Camí Mislata David Palacio. Michael Bereket és nascut el 31 de desembre del 2000 segons el perfil a la web de la IAAF, i posseïdor d’una millor marca en pista de 13:40 en 5.000m. El 3er calaix del podi seria per l’Adel Mechaal (New Balance Team, 30:40), altres catalans destacats Artur Bossy 5è, Mourad Mounim 7è i Ibrahim Ezzaydouni 8è.

Conjuntament amb la internacional es van disputar les curses de categoria Sub20 i Sub23 masculina i femenina sobre una distància de 6.600 metres, els guanyadors serien Antoni-Joan Solergibert (ISS L’Hospitalet) i Núria Vizcaino (CA Canaletes) en Sub23; Amin Bellaja (GEEIG) i Marina Freixa (CA Ascó) en Sub20.

Beth Cáceres Campiona Sub16 Foto: JJVico

Els Sub18 i Sub16 degut a ser categories amb participacions poc nombroses també van córrer plegats, en fèmines es viure un apassionat esprint final Beth Cáceres (CA Viladecans) i Laura Torres (Ripollet UA) amb triomf de la cursa per Beth Cáceres, però amb un mateix temps de 12:35. Donat que eren de categories diferents Beth és Sub16 i l’atleta de la RUA és Sub18, totes d’una van poder pujar al calaix més alt del podi. A la cursa masculina, Aniol Borras (AA Catalunya) era el campió Sub18 i Adam Mounim (CA Mollet) era el millor entre els Sub16.

En Sub14 es va viure el triomf d’un atleta que va causar sensació al darrer estiu pels seus grans registres en proves tan variades com són el llançament de javelina, salt de llarga o 1.000m obstacles, en Hailu Estrampes (CA Ascó) seria el millor en aquesta cursa de 2.400m amb un temps de 7.22, per 7:28 del blaugrana Xavier Rafart que també completava una excel·lent cursa. En noies la victòria era per Marta Mitjans (Penya Apa Anem-hi).

Cursa Sub14 Hailue Estrampes i Xavier Rafart. Foto: JJVico

Passant ja als més petits de la matinal que només completaven una volta al circuit petit de 1.200 metres, els millors Sub12 eren Nil Solé (AA Xafatolls) i Júlia Hurtado (CA Gavà), i en categoria Sub10 els campions serien Bruna Borras (AA Catalunya) i Gonzalo Turmo (FC Barcelona). Encara que no ho sembli, les victòries d’aquests petits atletes van ser les més difícils d’aconseguir, doncs van ser els millors entre més de 100 participants.