Barça i ‘Agrupa’, camí a la final

Barça i ‘Agrupa’, camí a la final
La segona jornada de Lliga de Divisió d’Honor, es va disputar el cap de setmana de l’1 i 2 de juny

Catalunya tindrà a tres conjunts representats a la Final Nacional de la Lliga. Els dos equips del FC Barcelona, juntament amb les noies de l’AA Catalunya han aconseguit guanyar-se un lloc entre els millors combinats estatals, i tindran el privilegi de participar a la jornada per la disputa del títol de Lliga el proper 15 de juny. D’altra banda, els nois de l’Agrupa i les noies de l’ISS l’Hospitalet i de l’Avinent Manresa, disputaran la final per la permanència. En principi, cap dels 3 conjunts es troben a la zona de risc.

A nivell de resultats individuals podem destacar diverses actuacions. Per una banda, trobem l’esperat retorn del Pol Retamal (FC Barcelona), que va imposar-se amb 21.23 (-1.4) als 200 m.ll., en el primer doble hectòmetre disputat des de la seva lesió. Sense cap mena de dubte, es tracta d’una de les millors notícies d’aquesta jornada.

Un altre apartat més que important és el de les mínimes. Aquí, l’Aleix Porras es va endur part del protagonisme amb els seus 50.99 als 400 m.t., que li donen la classificació per l’Europeu Sub23. El Javier Delgado va completar el doblet pel Barça amb 52.03. També la Jaël Bestué (FC Barcelona) va ratificar la mínima dels 200 m.ll. que ja tenia de pista coberta, en marcar 23.70, en una cursa on va entrar davant de la seva companya d’equip, Carmen Sànchez (23.98).

Altres registres destacats van arribar de les mans de l’especialista en martell Pedro José Martín (FC Barcelona), que va guanyar amb 70.05; de l’Àlex Kingue (AA Catalunya), amb uns brillants 10.77 als 100 llisos, tot i que ajudat d’una bona ràfega de vent de +4.0 m/s; o dels seus companys d’equip llançadors: l’Aaron Solà, que va enviar el disc a 51.39 en el seu únic intent vàlid, i el Bilal Nouali, amb 70.62 a la javelina.

Entre les noies, cal destacar els 11.60 de la Cristina Lara (FC Barcelona) als 100 metres, o els 55.00 de la seva companya Laura Hernàndez als 400. A la jornada disputada a Pamplona, la Berta Castells (València Esports) va enviar el martell a 67.71, en una nova millor marca espanyola de l’any. També van tenir bones actuacions la Xènia Benach (ISS l’Hospitalet) i l’Alba Manzano (AA Catalunya), que van realitzar 14.18 i 14.21 respectivament als 100 metres tanques, així com la Tamara del Rio (AA Catalunya) que va aconseguir saltar 5.96 metres a la llargada, i la seva companya Naiara Estanga, amb 12.95 al triple salt.

Segurament, la cursa més emocionant de la jornada van ser els 800 metres llisos femenins disputats a San Sebastian, on 12 centèssimes van separar les tres atletes capdavanteres. En una cursa lenta, la Irene Bonilla (FC Barcelona) va donar la sorpresa i es va imposar amb 2:11.32 a la seva companya Adriana Cagigas (2:11.41), que va mantenir la segona posició per només 3 centèssimes enfront la també catalana Irene Bonafonte (Ria Ferrol – C. Arenal).